Dolar

32,3498

Euro

35,1287

Altın

2.302,35

Bist

9.079,97

Sürdürülebilirlikte 'Rönesans' arayışı

Rönesans Holding Yönetim Kurulu BaşkanıKayaalp, törenin açılışında yaptığı konuşmada, yarışmanın 1.si seçilen ekibin 5 genç kadın mimardan oluştuğuna dikkat çekerek, “Geleceğin inşasında kadının söz sahibi olması, içinden geçtiğimiz zorlukları aşmamızda ve geleceğe umutla bakmamızda kilit rol oynayacak' dedi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-28 14:33:12

Sürdürülebilirlikte 'Rönesans' arayışı

Rönesans Holding'in düzenlediği 6. Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması'nın ödül töreni ve “Bugünden Sürdürülebilir Geleceğe” webinarında sürdürülebilirlik, girişimcilik, kapsayıcılık ve gelecek kavramları öne çıktı.

Toplumsal sorumluluğumuz

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, törenin açılışında yaptığı konuşmada, yarışmanın 1.si seçilen ekibin 5 genç kadın mimardan oluştuğuna dikkat çekerek, “Geleceğin inşasında kadının söz sahibi olması, içinden geçtiğimiz zorlukları aşmamızda ve geleceğe umutla bakmamızda kilit rol oynayacak. Eğitimden mimariye her alanda kadın istihdamından maksimum güç almamız, geleceğimizi sürdürülebilir kılmak adına toplumsal bir sorumluluğumuz.” diye konuştu.
Ödül töreni ve webinar, Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Ufuk Tarhan ve Sosyal Girişimcilik Platformu Ashoka Türkiye ekibinden İstem D. Akalp, Mert Fırat, Uygar Özesmi ve Tülin Akın'ın konuşmalarına ev sahipliği yaptı.

Gençlerin motivasyonuna katkı

Törenin açılışında konuşan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, şunları söyledi:

“Geleceği hayal ederken, çevresel, ekonomik ve sosyal anlamda ‘sürdürülebilir gelişme' yolundan bir an bile ayrılmamamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Rönesans Holding olarak biz bulunduğumuz pazarlarda, kalite standartlarımız, teknolojimiz, müşteri odaklılığımız ve çalışan memnuniyetimizle sektörün gelişimine, değişimine yön veren bir konumdayız. Bu çerçevede, lider bir oyuncu ve rol model olarak, sektörün gelecek yeteneklerini de sürdürülebilirlik bilinciyle yetiştirmek hedefindeyiz. Böylece bize sunulan fırsatları yeni nesillere aktarmış olabileceğimize inanıyoruz. Altı yıl önce bu vizyonla yola çıkarak ‘Sürdürülebilir Geleceği Tasarla' yarışmasını hayata geçirdik.

Tanıtım, eğitim ve seminerler

 

Gençlerin konuya her yıl daha da artan ilgisi de bizim motivasyonumuzu artırdı. Bugün, gerek Türkiye'nin dört bir yanında her yıl ortalama 25 üniversiteyi ziyaret ederek gerçekleştirdiğimiz tanıtım, eğitim ve seminerlerle gerekse yarışma başvurularıyla 100 binden fazla üniversiteli gence ulaşmış olmanın gururu ve mutluluğu içindeyiz. Bu yıl yarışmamıza 75 farklı üniversiteden, 900 öğrenci, 585 grup projeleriyle katıldı. Her biri inanılmaz detaylar barındıran, sürdürülebilirlik temasını geleceği tasarlarken kullanan birbirinden yaratıcı fikrin arasından 10 farklı kategori için zorlanarak seçim yaptık. Kazanan 28 yaratıcı fikir sahibi genç başta olmak üzere, katılım gösteren tüm öğrencileri tebrik ediyorum.” dedi.

Haber Ara