Dolar

32,3715

Euro

34,9952

Altın

2.325,99

Bist

9.097,82

Sur, İdil ve Cizre’de yasak sürüyor

Diyarbakır’ın Sur ile Şırnak’ın İdil ve Cizre ilçelerindeki sokağa çıkma yasakları sürüyor. Sur ve İdil’de şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Cizre’de temizlik çalışmaları devam ediyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-23 15:31:35

Sur, İdil ve Cizre’de yasak sürüyor

PKK'nın varlığına yönelik gerçekleştirilen operasyonlar nedeniyle Sur, İdil ve Cizre'de çeşitli tarihlerde ilan edilen sokağa çıkma yasakları sürüyor.

SUR

Diyarbakır'ın 4 merkez ilçesinden biri olan Sur'da 2 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 84'üncü gününe girdi. İlçede, asker, polis ve korucularla yürütülen operasyonlar sürüyor. Bugün sabah saatlerinde Uzman Çavuş Selçuk Dost'un şehit olduğu ilçede, güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasındaki çatışmalar bir kez daha şiddetlendi. Zaman zaman top atışlarının da yapıldığı ilçede silah ve patlama sesleri yankılandı. Sesler, kentin diğer bölgelerinden bile rahatlıkla duyuldu. Dumanların da yükseldiği ilçedeki operasyon ve çatışmaların Hasırlı ile Savaş Mahallelerinde yaşandığı öğrenildi.

İDİL

İdil'de 16 Şubat'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı ise 8'inci gününe girdi. Gece ve gündüz silah seslerinin yankılandığı ilçedeki operasyonların Yeni ve Turgut Özal Mahallelerinde yoğunlaştırıldığı öğrenildi. Güvenlik güçleri bugün sabah saatlerinde her iki mahalleyi de abluka altına aldı. İlçeden silah sesleri yükseliyor.

CİZRE

Operasyonların sona erdiği ancak yasağın 72'nci gününde devam ettiği Cizre'de temizlik çalışmaları sürüyor. Yaklaşık iki aylık çatışmaların ardından harabeye dönen ilçede bomba imha ekipleri tuzaklı patlayıcıları imha ediyor. İlçede, geniş güvenlik önlemleri de sürüyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara