Dolar

32,3641

Euro

34,9555

Altın

2.325,56

Bist

9.079,97

Sur'da 'Kadın Şenliği' düzenlendi

Geçtiğimiz yıl yaşanan çatışmalar nedeniyle silah sesleriyle yankılanan Diyarbakır'ın Sur ilçesi, uzun bir aradan sonra bir şenliğe ev sahipliği yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-08 15:26:50

Sur'da 'Kadın Şenliği' düzenlendi
Geçtiğimiz yıl yaşanan çatışmalar nedeniyle silah sesleriyle yankılanan Diyarbakır'ın Sur ilçesi, uzun bir aradan sonra bir şenliğe ev sahipliği yaptı.

Sur'un yeniden canlandırılması faaliyetleri kapsamında Sur Belediyesi, Sur Kaymakamlığı, Diyarbakır Ticaret Borsası, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ve Sur ilçe Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle "8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sur Şenliği" düzenlendi. Şenlik kapsamında cadde üzerinde kadın emeğiyle yapılan el işlerinin ve ev yemeklerinin bulunduğu onlarca stant açıldı. Açılış etkinliği kapsamında Sur Halk Eğitim Merkezi ve Tevfik Fikret Ortaokulu Halk Oyunları grubu gösteri yaptı. Etkinliğe gelen ziyaretçilerin beğenisini toplayan gösteri, uzun süre alkışlandı. Etkinlik boyunca bir grup müzisyen kent ile özdeşleşmiş türküleri seslendirdi.

Etkinliğe, Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Bilal Özkan, DTSO Başkanı Ahmet Sayar, DTB Başkanvekili Şehmus Ayhan, Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Ayhan ve TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Akyıl da katıldı.

"Sur esnafına destek olmak için"

TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Akyıl, "Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili Sur esnafımıza destek olmak ve kadınlarımız yaptığı emeklerin sergilenmesi için çalışma yaptık. Bugün burada yaklaşık olarak 20 stant kuruldu. Bunun amacı da; burayı hareketlendirip 2015 ve 2016 yılında yaşayan olağandışı durumdan sonra Sur'un canlanmasına yönelik bir çalışma yapmak istedik. Bu çalışmayı başka alanlarda da yapabilirdik ama özellikle Sur esnafına destek olmak için burada yapıyoruz. Ticaret Odası ve borsamız destek oldu ve Sur Kaymakamlığı, Sur Belediyesi ve Sur ilçe Emniyet Müdürlüğü ile yaptığımız bir etkinlik" dedi.

"Sur adına bir şeyler yapmak bizi mutlu ediyor"

Stant açan kadınlardan Keziban Ekinci, etkinliğe geldikleri için çok mutlu olduklarını dile getirdi. Ekinci, "Bu etkinliğe katıldığım için çok mutluyum. Tekrar Sur için bir şeyler yapabilmek, Sur adına, esnaf adına bir şeylere yapabilmek bizi çok mutlu ediyor hem de bunun Dünya Kadınlar Günü'nde oluşu bizim çok daha güzel. İlgi çok güzel, her şey çok güzel" diye konuştu.

Etkinlikte, şenliğin açılışı için getirilen balonların da gökyüzüne bırakılmasıyla renkli görüntüler oluştu.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara