Dolar

32,3657

Euro

34,9677

Altın

2.325,64

Bist

9.135,30

Sur'da hayat normale döndü

Diyarbakır Sur'da çatışmalar nedeniyle mağdur olan esnaf, bayram öncesi hareketli günler yaşıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-03 22:40:38

Sur'da hayat normale döndü

Vatandaşların önceki bayramlarda gösterdikleri yoğunluğa ve ilgiye zamanla kavuşacaklarını belirten esnaf, kentteki tüm vatandaşları Sur'da alışveriş yapmaya çağırdı.

SUR TEMİZLENDİ

Gazi Caddesinde 12 yıldır esnaflık yapan Mehmet E., AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sur'un 'terörden' temizlendiğini, vatandaşları alışveriş yapmaya beklediklerini söyledi.

ALIŞVERİŞİN ÖNEMLİ NOKTASI 

Alışveriş dendiği zaman akla ilk gelen yerin Sur olduğunu dile getiren Ergin, şöyle konuştu: "Terör olaylarından dolayı bazı vatandaşın psikolojisi bozuldu. Buraya gelen vatandaşlarımız eski günleri görmek istiyor. İnşallah her şey tekrar eskisi gibi olur. Bu bizim terör olaylarından sonraki ilk bayramımızdır. Çok şükür artık burada huzur ortamı var. Vatandaşlarımız gelip alışverişlerini burada yapsın"

ESNAF MEMNUN

Balıkçılarbaşı semtinde 20 yıldır esnaflık yapan Abdullah Çetin ise vatandaşların gösterdiği yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. "Artık eski günlerimize dönmeye başladık" diyen Çetin, Sur'un artık terör olaylarıyla anılmasını istemediklerini kaydetti.

Çetin, kendilerine gösterilen yoğun ilgiden dolayı vatandaşlara teşekkür ettiğini belirterek, "Terör olaylarından sonra Sur'daki ilk bayramımızdır. Vatandaşlarımız da huzur içerisinde gelip bayram alışverişini yapıyor. İnşallah her şey tekrar eski günlerdeki gibi olur."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara