Dolar

32,4690

Euro

34,9463

Altın

2.437,64

Bist

9.716,77

Süper Lig maçında pankart gözaltısı

Spor Toto Süper Lig maçında, 'barış' pankartı açanlar gözaltına alındı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-24 22:31:26

Süper Lig maçında pankart gözaltısı

Spor Toto Süper Lig, Gençlerbirliği ile Osmanlıspor maçında Ankara katliamını protesto etmek için pankart açan üç taraftar polis tarafından gözaltına alındı. İfadelerinin ardından serbest bırakılan 3 taraftarın Kabahatlar Kanunu'na aykırı davrandıkları gerekçesiyle 208'er lira para cezasına çarptırıldığı belirtildi.
 
Ajansların haberine göre; Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda Gençlerbirliği ile Osmanlıspor arasında oynanan maç sırasında "Ankara 10.04", "Barış kazanacak" ve "İyi değiliz, iyi olmayacağız" yazılı pankart açan üç taraftar gözaltına alındı.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılan 3 taraftara "Kabahatler Kanuna" aykırı davrandıkları gerekçesiyle 208'er TL para cezası kesildi.


Taraf-Der ve Gençlerbirliği taraftar derneğinin avukatı Ertuğrul Cem Cihan, 3 gencin gözaltına alınmasına tepki göstererek, "Tribünlerdeki muhalif sesleri passoligle susturmaya çalıştılar ama başarılı olamadılar, şimdi de hukuk dışı bir şekilde zorla bastırmaya çalışıyorlar. Bu hukuk dışı keyfi uygulamaya karşı gözaltına alınan arkadaşlara hukuk desteği vereceğiz" diye konuştu.

 

Haber Ara