Dolar

32,3640

Euro

35,0107

Altın

2.325,50

Bist

9.094,41

SunExpress, Somalı çocukları Frankfurt'ta ağırladı

SunExpress, Somalı çocukları Frankfurt'ta ağırladı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-11 22:52:27

SunExpress, Somalı çocukları Frankfurt'ta ağırladı
Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, "Ben De Uçuyorum" sosyal sorumluluk projesi kapsamında Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin çocuklarını Frankfurt'taki genel merkezinde ağırladı.

Bu yıl ilk kez düzenlenen etkinliğe 22 çocuk, Soma Kaymakamlığı ve şirket yetkilileri ile basın mensupları katıldı.

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, daha önce hiç uçağa binmemiş başarılı çocuklara bu imkanı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Proje kapsamında Anadolu ve Avrupa'da yaşayan çocukların ufkunu açmayı, yeni yerleri keşfetmelerini, farklı kültürleri tanımalarını sağlamayı ve uçma deneyimi kazandırmayı hedeflediklerini belirten Aydın, "Bu projeye de en iyi Soma'dan başlanacağını düşündüğümüz için 2014 yılının mayıs ayında Soma'daki maden kazası sonucunda hayatını kaybeden madencilerin çocuklarıyla başladık" diye konuştu.

- "Çocuklar bizim geleceğimiz"

Aydın, projenin Soma Kaymakamlığı ile ortak yürütüldüğünü anlattı.

Aydın, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında daha önce seyahat etmemiş ve bu anlamda yapılan herhangi bir organizasyona katılmamış 22 çocuğa, Soma Kaymakamlığı tarafından belirlenen görevliler eşliğinde, SunExpress davetlisi olarak Frankfurt'u gezdireceğiz. Çocuklar, 3 gün boyunca Frankfurt'u tanıma şansı bulacak, farklı yerleri görme ve SunExpress ile uçma deneyimi yaşayacak."

SunExpress'in sosyal projelere çok önem verdiğini vurgulayan Server Aydın, "Çocuklar bizim geleceğimiz. Bu, çok klişe olabilir ama net bir gerçek. Anadolu'da, Avrupa'da sosyoekonomik durumu kötü ama bir o kadar da başarılı birçok çocuk bulunmakta. Biz de bu çocukların ufkunu açacak, onlara bir nebze de olsa farklı şeyler gösterecek bu projeyle başarılarının görüldüğünü ve takdir edildiğini göstermek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Aydın, gelecek yıl Avrupa'da yaşayan, sosyoekonomik durumları kötü olan başarılı çocuklara da aynı deneyimi yaşatmak istediklerini sözlerine ekledi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara