Dolar

32,5131

Euro

34,5627

Altın

2.492,65

Bist

9.548,09

Sultangazi'deki kurban kesim alanı havadan görüntülendi

Sultangazi'de 220 bin metrekare alan üzerine kurulan 700 çadırlı dev Kurban Satış ve Kesim Merkezi havadan görüntülendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-25 14:43:49

Sultangazi'deki kurban kesim alanı havadan görüntülendi
Sultangazi'de 220 bin metrekare alan üzerine kurulan 700 çadırlı dev Kurban Satış ve Kesim Merkezi havadan görüntülendi.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Sultangazi Belediyesi tarafından Esentepe Mahallesi'nde kurulan Kurban Satış ve Kesim Merkezi basın mensuplarına tanıtıldı. 220 bin metrekare alan üzerine kurulan merkezde bulunan 700 çadır havadan drone ile görüntülendi. Çadırlardan 560 adeti kurban satışına ayrılırken 100 adeti kurban kesim çadırı ve ünitesi, 40 çadır da hizmet çadırı olarak vatandaşlara hizmet verecek. Merkez, Anadolu'nun değişik bölgelerinden gelecek 20 bin büyükbaş ve küçükbaş hayvan kapasitesiyle faaliyet gösterecek. Alanda 4 bin küçük ve büyükbaş hayvanın aynı anda kesimi yapılabilecek. Arife ve Kurban Bayramı'nın birinci gününde taş ocakları çalıştırılmayarak, kurban kesim alanına toz gelmesinin de önüne geçilmiş olunacak

"Arife ve bayram günü kesinlikle taş ocaklarını kapatıyoruz"

Kurban kesim alanında ilaçlama çalışmalarının aksatılmadan yapılacağını belirten Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Alanda kokunun yayılmasının, sineklerin çoğalmasının engellenmesi ve mikropların önlenmesine yönelik ilaçlama yapılıyor. Kesim çadırlarının olduğu çadırlarda özellikle dezenfekte ve yıkanma işlemlerinin rahat yapılabilmesi için beton zemin ona göre dökülüyor. Kurban Bayramı'nda kurban ihtiyacının en güzel şekilde karşılanması için belediye ekiplerimiz başta olmak üzere, emniyet güçlerimiz ile bu hizmeti en güzel şekilde yapacağımıza güvenim tamdır. Bayramın ikinci günü bir tane satılmamış hayvan kalmadığını görmek bizi mutlu ediyor. Arife ve bayram günü kesinlikle taş ocaklarını kapatıyoruz. Yaptığımız görüşmeler neticesinde toz oluşmaması için taş ocaklarının çalışmaması kararını aldık" şeklinde konuştu.

"Küpelerine dikkat edecekler"

Vatandaşların alandan kurbanlık alırken dikkat etmesi gereken hususlara dikkat çeken Sultangazi Belediyesi Veteriner Şefi Muhammet Koç, "Vatandaşların şüphelendikleri, sıkıntı yaşadıkları durumlarda bizlere danışmalarını istiyoruz. Çünkü 7 -24 burada olacağız. Vatandaşlar hayvan alırken birinci olarak küpelerine dikkat edecekler. İkinci husus hayvanların canlılıklarına, yaş hususlarına dikkat etsinler, biz vatandaşlara burada her türlü yardımı yapacağız. Biz de hayvanlar gelir gelmez kontrollerimize başlayacağız" diye konuştu.

"Kıvırcık koç 750 lira ile 800 lira arasında"

Geçen sene ile bu sene arasında kurbanlık fiyatlarında belirgin bir farkın olmadığını belirten hayvan satıcısı Veysel Ünal, "Kıvırcık koç 750 lira ile 800 lira arasında ortalama bir dana ise 6 ile 12 bin arası bir fiyat ile satılıyor. Vatandaşlarımız kurban alırken dişlerine baksın. Kulak küpesi olmayan hayvanları almasınlar. Büyükbaş hayvanlar satılırken 2 bin lira fark olabiliyor, bu hayvanların yaşlarından kaynaklanıyor" ifadelerini kullandı.

Haber Ara