Dolar

32,5383

Euro

34,9980

Altın

2.434,22

Bist

9.769,07

Sultangazi'de neler oluyor?

Sultangazi'de Ramazan Şahin adlı bir gencin ölümüyle sonuçlanan olayların ardından cenaze töreni sırasında gerginlik yaşandı. Bir grup genç Afgan olduğu belirtilen 2 kişiye sopalarla saldırdı. İddialara göre cenaze töreninin ardından Afgan, Bangladeşli, Arakanlı ve Suriyeli göçmenler günlerce saldırıya uğradı. Bir başka iddia ise göçmen ölümlerinin gizlendiği.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-19 16:47:02

Sultangazi'de neler oluyor?

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Sultangazi'de mahalleli ve göçmenler arasında yaşanan gerginlik üzerinden 4 gün geçti. Konu ile ilgili bugün internet sitelerine yansıyan bir haberde ise 'skandal' iddialara yer verildi. Söz konusu iddialara göre 15 Mayıs'ta yaşanan gerginlik sonrasında bir çok göçmen öldürüldü ve bu ölümler gizlendi.

Söz konusu haberlerin kaynağı ise Birgün gazetesi.

Gazeteden Meltem Yılmaz'ın haberine göre,
mahalle esnafı, Ramazan Şahin adlı bir gencin ölümüyle sonuçlanan olayların iddia edildiği gibi, Afganların bir genç kıza laf atmasından değil, mahalledeki birtakım gençlerin Afganlardan sıklıkla haraç kesmesinden kaynaklandığını anlatıyor.

Gazete haberinde bu iddiayı "mahalle esnafının" dile getirdiğini söylüyor.

ÖLDÜRÜLEN GENCİN AKRABASI 'HARAÇ' MEVZUSUNU DOĞRULADI

Öldürülen Ramazan Şahin'in akrabası Sedat Yıldırım mahallenin gençlerinin Afganlardan haraç kestiklerini kabul ediyor. Gerekçesi ise ilginç. Yıldırım, gençlerin “zevkine haraç kestiklerini” söylüyor:

“Bizim gençler hızlı yaşamayı sever, o nedenle gasp ederler. Ama namusumuz da her şeyimizdir, kimse bizim karımıza kızımıza laf atamaz. Hem o Afganlar misafir, ne olursa olsun bize silah çekmemeleri lazımdı. Ramazan öldü, ölen canımız geri gelmez ama Belediye Başkanı bize mahalledeki bütün Afganların sınır dışı edileceği sözünü verdi. Zaten çoğu gönderildi, gönderilmeyen de kaçmış. Bu durumdan memnunuz.”

DERNEKTEN AÇIKLAMA

Sultangazispor Taraftar Derneği'nin de Facebook sayfasından yaptığı açıklamada “Biz Tepkimizi Dile Getirerek Gerekli Siyasi Adımların Atılarak Tahliye İşlemlerini Başlanması Sağladık. Söz Konusu Adımlar Dur aksayana Kadar Taraftarlar Derneği Olarak Herhangi Bir Protesto Yürüyüş Organizasyonumuz Yoktur. Münferit Olarak Sokağa Çıkacak Olan Vatandaşların Sorumluluğu Asla Ve Asla Sultangazispor Taraftarlar Derneği Sorumluluğunda Değildir. ADIM GECİKMESİ VEYAHUT AKSAMASI DURUMUNDA TEKRAR SOKAKLARDAKİ YERİMİZİ ALACAĞIMIZDAN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN” ifadelerini kullandı.

2017-05-19_16h55_49

ÖLÜMLER GİZLENDİ Mİ?

Gazete söz konusu iddiayı da yine bir esnafa dayandırıyor. Fakat beyanları bulunan esnafın adı ve meseği haberde yer almıyor. Bu iddiaya göre Ramazan Şahin adlı kişinin öldürülmesinin ardından çıkan çatışmada, birden çok Afganın öldürüldü, ancak bu olayın gizli tutuldu.

Haber Ara