Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Sultanahmet'te 'Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısı' açıldı

Sultanahmet'te 'Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısı' açıldı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 22:16:20

Sultanahmet'te 'Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısı' açıldı
stanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) organizasyonuyla her yıl ramazan ayında Sultanahmet Meydanı'nda kurulan "Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısı" açıldı.

Sultanahmet Meydanı'nda, İstanbullulara ramazan nostaljisi yaşatacak çarşının açılışı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı tarafından yapıldı.

Baraçlı, vatandaşlar ve turistlerin yoğun ilgi gösterdiği açılış töreninde yaptığı konuşmada, bir ramazan ayına daha ulaşmanın mutluluğunun yaşandığını belirterek, "Sultanahmet'te ramazan coşkusunu yeniden yaşanabilir hale getirmek için meydanda gerekli altyapı düzenlemelerini yaptık. Sultanahmet, ramazan etkinliklerinin coşkulu merkezi olacak" dedi.

- Geleneksel tatlar ve sanatlar bu çarşıda

Bayram arifesine kadar açık kalacak olan "Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısı", İstanbullulara ramazan nostaljisi yaşatacak.

Geleneksel tatların ve sanatların yer aldığı çarşıda, vatandaşlar helva, lokum, kuru kahve, baklava, boza, Kanlıca yoğurdu gibi İstanbul'a ait tatların üretim süreçleri hakkında bilgi sahibi olacak.

Çarşıda, çini, ebru, telkari, kaligrafi, minyatür, tezhip, cam işçiliği, sedef işlemeciliği, iğne oyası, porselen gibi geçmişi eskilere dayanan mesleklere ait eserler de sergilenecek.

Haber Ara