Dolar

32,4781

Euro

34,9319

Altın

2.435,57

Bist

9.716,77

Süleymaniye Uluslararası Film Festivali başlıyor

2. Süleymaniye Uluslararası Film Festivali bugün başlıyor…

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-01 18:22:06

Süleymaniye Uluslararası Film Festivali başlıyor

TIMETURK | HABER MERKEZİ

2. Süleymaniye Uluslararası Film Festivali, bugün Süleymaniye'deki Hüner Salonu'nda Polito Ortega Matute'nin yönetmenliğini yaptığı “The Pink House” adlı filmiyle başlıyor.

126 ÜLKEDEN KATILIM VAR

Kültür ve Beraberlik” temasıyla saat 18:00'de başlayacak festivale aralarında Kürdistan Bölgesi'nin yanı sıra Almanya, Amerika, Fransa, Kanada, İngiltere, Litvanya, Hollanda, Avusturya, Ukranya, Bosna Hersek, İtalya, İspanya, Bulgaristan ve Tunus'un da bulunduğu 126 ülkeden 170 kısa ve uzun metrajlı film ile belgesel gösterime girecek.

Festivalde gösterime girecek filmler, Hüner Salonu ve Emna Sureke Sanat Salonu'nda izleyicileriyle buluşacak. Bin 700 kapasiteli Hüner Salonu'nda, 2000 izleyicinin ağırlanması bekleniyor.

Festivalin açılış filmi ise Polito Ortega Matute'nin yönetmenliğini yaptığı ve Peru - İspanya ortak yapımı olan “The Pink House” adlı film olacak.

TÜRKİYE'DEN 6 YÖNETMEN KATILIYOR

Türkiye'den ise yönetmenliğini Cıwan Zengin'in yaptığı “Mara”, yönetmenliğini Hasan İnce'nin üstlendiği “İnsan”, yönetmenliğini Filiz Işık Bulut'un üstlendiği “Zelal”, yönetmenliğini Orhan Tekeoğlu'nun üstlendiği “Extraordinary People” adlı belgesel filmler ile, yönetmenliğini Ramazan İnce'nin üstlendiği “Penaber” ve yönetmenliğini Kazım Öz'ün  yaptığı “Zer” filmleri katılıyor.

SÜLEYMANİYE, IKBY'NİN KÜLTÜR BAŞKENTİ

Bu yıl 2'ncisi düzenlenen Süleymaniye Uluslararası Film Festivali'ne geçen yıl 2 kategoriden filmler gösterime girmişti.  Ayrıca geçen yıl Kürdistan'dan katılan filmler aynı katagoride yarışmıştı.

Festivalde bu yıl ise 5 kategoriden filmler gösterime girecek. Kürdistan Parlamentosu 4 Aralık 2012'de Süleymaniye'ye “Kültür Başkenti” ünvanını vermişti.

Haber Ara