Dolar

32,5145

Euro

34,9519

Altın

2.433,92

Bist

9.769,89

Süleymani’ye suikast düzenlendiğinde Trump neredeydi?

ABD Başkanı Trump’ın, İranlı komutan Kasım Süleymani’ye düzenlenen suikast sırasında Florida’da bir klüpte eski arkadaş ve politikacılarla akşam yemeği yediği öğrenildi. CNN'den Caitlin Collins isimli gazeteci, Süleymani’nin ölüm haberinin ardından Trump’ın akşam yemeğinin tadını çıkardığını et ve dondurma yediğini açıkladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-05 15:49:09

Süleymani’ye suikast düzenlendiğinde Trump neredeydi?

5e11b5d44c59b73bbe3db787

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'ye düzenlenen suikastin yankıları ABD'de sürüyor.

Amerikalı bir gazeteci, Süleymani'ye düzenlenen suikast sırasında Başkan Trump'ın nerede olduğunu açıkladı.

CNN'den Caitlin Collins isimli gazeteci, Başkan Trump'ın, İranlı komutan Kasım Süleymani'nin suikastıyla ilgili haberler alındığında Florida'nın Mar Lago beldesindeki bir kulüpte Azınlık Lideri Kevin McCarthy de dahil olmak üzere eski arkadaş ve politikacılarla akşam yemeği yediğini söyledi. Gazeteci Trump'ın akşam yemeğinin tadını çıkardığını, et ve dondurma yediğini açıkladı.

Gazeteci Collins, akşam yemeği olayının bir ilk olmadığını; Trump'ın, 2017'de Suriye havaalanına hava saldırısı emrini verdiği sırada Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile yine Mar Lago'daki kulüpte akşam yemeği yediklerini hatırlattı.

Öte yandan Fransa, İngiltere ve Rusya olmak üzere dünya liderleri ABD'nin Süleymani konvoyuna yaptığı baskın saldırısını büyük ölçüde kınadılar.

ABD ulusal güvenlik uzmanları ise, Süleymani'nin öldürülmesinin İran'ı ABD'ye misilleme yapmaya itebileceğinden endişe ediyor ve bu da Ortadoğu'da bir savaşı tetikleyebilir.

Haber Ara