Dolar

32,3068

Euro

35,0599

Altın

2.307,54

Bist

9.079,97

“Süleymani’nin en yakın arkadaşı da öldürüldü” iddiası

Arap ve İsrail haber sitelerinde çıkan haberlerde, Irak’ta geçen Cuma gecesi ABD tarafından düzenlenen hava saldırılarında öldürülen İranlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin en yakın arkadaşlarından sayılan General Siamand Mashhaddani’nin de hayatını kaybettiği öne sürüldü.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-16 14:21:06

“Süleymani’nin en yakın arkadaşı da öldürüldü” iddiası

Arap ve İsrail haber sitelerinde çıkan haberlerde, Irak'ta geçen Cuma gecesi ABD tarafından düzenlenen hava saldırılarında öldürülen İranlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin en yakın arkadaşlarından sayılan General Siamand Mashhaddani'nin de hayatını kaybettiği öne sürüldü.

ABD'nin 11 Mart'ta askeri üslerine düzenlenen füze saldırısında 3 askerin hayatını kaybetmesine misilleme olarak, Irak'taki İran yanlısı Kataib Hizbullah üslerine düzenlediği saldırıda aralarında İran İslam Devrim Muhafız Kolordusu (IRGC) Komutanlarından General Siamand Mashhadani'nin olduğu çok sayıda kişinin öldüğü idda edildi.

General Siamand Mashhadani'nin, İran Devrim Muhafızları'nın Irak'taki en iyi komutanı olduğu, Irak'ta yaygın olmayan ‘kunya' takma adını kullandığı ileri sürüldü.

Bir Iraklı yetkili de yaptığı açıklamada, Mashhadani'nin hava saldırılarının gerçekleştirdiği yerlerden biri olan Kerbela'nın kuzeyindeki Jufr al-Sakhar kasabası yakınlarında öldürüldüğünü söyledi.

Saldırıda Kudüs Gücü'nün diğer dört üyesinin de öldürüldüğü iddia edildi.

Hava saldırısı gerçekleştiği sıralarında Siamand Mashhadani ve askerlerinin Kataib Hizbullah'ın komuta ve kontrol merkezinde olduğu bildirildi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta geçtiğimiz Çarşamba günü el-Taci askeri üssüne roketli saldırı gerçekleştirilmesi sonucu 2 ABD ve 1 İngiliz askeri öldürülmüştü.

Saldırının ardından ABD tarafından misillime gelmişti. Irak'taki Şii Haşdi Şabi güçlerini hedef alan ABD savaş uçakları, İran yanlısı gruplara ait 5 bölgeyi bombalamıştı.

İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani de, Irak'ın başkenti Bağdat'da ABD'din düzenlediği misilleme saldırısında hayatını kaybetmişti.

Ekran Resmi 2020-03-16 14.11.15

 

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara