Dolar

32,3285

Euro

35,0759

Altın

2.301,62

Bist

9.038,72

Süleymani'den sonra İran'ın Savunma Bakanı da Moskova'ya gidiyor

İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan'ın 26 Nisan'da Rusya'nın başkenti Moskova'ya gideceği belirtildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-16 17:46:34

Süleymani'den sonra İran'ın Savunma Bakanı da Moskova'ya gidiyor

İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan'ın Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere Moskova'ya gideceği açıklandı.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani'nin de gelecek hafta Rusya'yı ziyaret edeceği bilgisini veren Sanai, "Rusya ve İran işbirliğini daha da genişletmek istiyor" ifadelerini kullandı.

Press TV'nin haberine göre İranlı diplomatik bir kaynaklar, Dehkan'ın Moskova ziyareti sırasında Rusya'dan İran'a Su-30SM jetleri ve T-90 tankları sevkiyatını görüşebileceğini söyledi.

KASIM SÜLEYMANİ DE MOSKOVA'DA

İran medyası tarafından Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı gerçekleştirilen operasyonlarda ismi öne çıkartılan Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, Moskova'ya gitti. Süleymani'nin askeri ve bölgesel konularda Moskovalı yetkilerle görüşeceği açıklanmıştı.

İngiliz Times gazetesi, Esed ordusu ve İran'a bağlı birliklerin Halep operasyonu için yığınak yaptığını iddia etmişti. İddialar sonrası Moskova'ya İranlı üst düzey yetkililerin ziyareti dikkat çekiyor.

HALEP'TE ÇATIŞMALAR YOĞUNLAŞTI

Esed güçleri, havadan Rus uçaklarının desteği ile Halep'in güneyindeki Eys beldesi çevresine ağır silahlarla saldırdı. Rejim güçlerine, Hizbullah milislerinin yanında İran ve Irak'tan gelen Şii gönüllüler de destek veriyor. Muhalifler ağır silahlarla saldıran rejim güçlerini geri püskürterek, 75 askeri öldürdüklerini duyurdu. Muhaliflerden de çok sayıda kayıph olduğu, bölgeden gelen haberler arasında.

Haber Ara