Dolar

32,3288

Euro

35,0948

Altın

2.295,22

Bist

9.045,48

Süleyman Özışık'tan Mine Kırıkkanat'a: Küfür suratlı kadın

Gazeteci yazar Süleyman Özışık, geçtiğimiz günlerde Halk TV ekranlarından Müslümanlara kin kusan Mine Kırıkkanat'a sert sözlerle bir yazı kaleme aldı. Özışık, yazısının başlığında 'Küfür suratlı kadın' ifadesini kullandı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-30 13:02:35

Süleyman Özışık'tan Mine Kırıkkanat'a: Küfür suratlı kadın

İŞTE ÖZIŞIK'IN YAZISINDAN BAZI BÖLÜMLER

Küfür suratlı kadın!

Halk TV'de Uğur Dündar'ın programına konuk olan Cumhuriyet gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat'ın hezeyanlarına herkes gibi ben de şahit oldum.

İsterseniz, küfür suratlı bu hanımın suratının ortasındaki kara delikten çıkardığı iğrenç sözlere birlikte göz atalım.

Diyor ki:

"Kendileri nelerden şikâyet ediyorlardı? ‘Bizim dinimizi yaşamamızı engellediler, camilerimizi ahıra çevirdiler, dua bile gizli gizli ediyorduk. Çocuklarımızı türbanlı diye okula almadılar. Amerikalara göndermek zorunda kaldık.' Böyle demiyorlar mı? Dinlerini yaşatmamışız, camileri kapatmışlar, efendim bazı camileri ahır yapmışız, çocukların okumasına mâni olmuşuz. Oğul ve damat türban bağlayamadığı için Amerika'ya gitti herhalde!"

Hemen akabinde şu cümleyi kuruyor:

"Yani onları mağdur etmişiz. Kim şimdi mağdur? Biz. O zaman bunun da bir hesap günü gelecek. Şimdi mağdur biziz. Biz de sizi mağdur edeceğiz elbette. Elbette bugün gelecek."

Kurduğu cümleler noktasıyla, virgülüyle böyle. Şimdi sırasıyla cevap verelim küfür suratlı hanıma:

Evet, hanımefendi!

Sizin de itiraf ettiğiniz gibi, bu ülkenin inanç sahibi insanları yıllar yılı ölümlere, ölümlere olmasa bile zulümlere maruz bırakıldı. Ve evet, bu ülkenin insanı dinini özgürce yaşamasın diye ezanları ellerinden alınmak istendi, yerine "Tanrı Uludur" güfteleri bestelendi.

Camiler ahıra çevrildi mi bilemiyorum lakin, senin gibiler beslensin diye samanlığa çevrilmedi herhalde! O kara günleri yaşayan pek çok insan, ibadetlerini gizli gizli ifa ettiğini beyan etti bugüne dek. Sülalende onlar gibi ibadet eden birkaç kişi olsaydı, bu baskı ve zulümlere tanık olabilirlerdi belki...

...

Sahi...

"Şimdi biz mağduruz" derken, hangi mağduriyetten bahsediyorsun?

Sizden farklı birilerinin halk tarafından demokratik seçimlerle iktidara getirilmesi sizde mağduriyet hissi uyandırıyorsa, vallahi o sizin hastalıklı düşünceniz.

Kaldı ki ben buradan baktığımda ortada bir mağduriyet göremiyorum. İşbaşına gelen iktidar hangi mağduriyeti yaşatmış sana.

Mesela alfabeni mi değiştirmiş? Ayinlerini yaşamanı mı yasaklanmış? Onuncu Yıl ya da İzmir Marşı'nı Osmanlıca okuma mecburiyeti mi getirilmiş? "Kıblemiz, mabedimiz" dediğiniz Anıtkabir samanlığa mı çevirmiş? İçkin mi yasaklanmış? Terör örgütlerine destek vermen mi engellenmiş?

Özgür değilken ekranlarda inanç ve değerlerimize bu kadar hakaret edebiliyorsan, bir de özgür olsan ne yapacaksın söyler misin?

Gerçi söylemişsin, pardon!

Yaptığın konuşmada, "Mağdur etmedik" dememişsin. Aksine, "İş başına gelirsek yine yaparız" diye intikam naraları atmışsın.

Haber Ara