Dolar

32,5555

Euro

34,8710

Altın

2.424,52

Bist

9.645,02

Süleyman Çakır'ı kim öldürdü? Süleyman Çakır nasıl öldürüldü?

Türk televizyon tarihine geçen Kurtlar Vadisi dizisinde Süleyman Çakır karakteri 17 sene önce 8 Nisan'da dizide öldürülmüştü. Süleyman Çakır'ın dizide öldürülmesi Türkiye'de büyük tepkiye neden olmuştu. Peki Süleyman Çakır'ı kim öldürdü? Süleyman Çakır nasıl öldürüldü? Süleyman Çakır ne zaman öldürüldü? Süleyman Çakır kimdir?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-08 11:32:55

Süleyman Çakır'ı kim öldürdü? Süleyman Çakır nasıl öldürüldü?

Türk televizyon tarihine geçen Kurtlar Vadisi dizisinde Süleyman Çakır karakteri 17 sene önce 8 Nisan'da dizide öldürülmüştü. Süleyman Çakır'ın dizide öldürülmesi Türkiye'de büyük tepkiye neden olmuştu. Peki Süleyman Çakır'ı kim öldürdü? Süleyman Çakır nasıl öldürüldü? Süleyman Çakır ne zaman öldürüldü? Süleyman Çakır kimdir?

Süleyman Çakır Kurtlar Vadisi dizisinde başrol karakteridi. Süleyman Çakır dizide 1964 doğumlu ve 8 Nisan 2004'te öldürüldü.Süleyman Çakır Kurtlar Vadisi dizisinde Oktay Kaynarca tarafından canlandırılmış kurgusal karakterdir.

Süleyman Çakır'ı kim öldürdü?

Uyuşturucuya savaş açması ve İstanbul'un göbeğindeki bir konferansta Baron'a suikast düzenlenmesi, Baron'un canını sıkar. Baron, ortalığı karıştırıp dikkatleri üzerine çektiği, onu yükseltip sefir yaptıkları hâlde onun kendini alçalttığını söyleyerek Süleyman Çakır'ın kalemini kırar. Kalemin parçalarını da Testere'ye atar.

Baron Mehmet Karahanlı'dan aldığı emir doğrultusunda Testere Necmi'nin Cerrahpaşalı Halit'e, sefir olması için Süleyman Çakır'ı öldürmesini istemesi sonrasında Halit tarafından pusuya düşürülüp vurularak ağır yaralanmıştır. Hastanede yaşam mücadelesini kaybetmiş ve ölmüştür. Canpolat diye hitap ettiği can dostu Polat Alemdar, Çakır'ın ölümünün ardından aralarında Halit'in de bulunduğu altı mafya babasını bir gecede öldürerek onun intikamını almıştır.

Süleyman Çakır kimdir?

Süleyman Çakır Kurtlar Vadisi dizisinde başrol karakteridi. Süleyman Çakır dizide 1964 doğumlu ve 8 Nisan 2004'te öldürüldü.Süleyman Çakır Kurtlar Vadisi dizisinde Oktay Kaynarca tarafından canlandırılmış kurgusal karakterdir.

Süleyman Çakır karakteri, Kurtlar Vadisi'nde en çok ilgi çeken ve sevilen karakterlerdendir. Bu nedenle, ölümü olumsuz tepki almıştır. Örneğin, bazı izleyiciler Çakır karakteri diziden çıktıktan sonra diziyi seyretmeyi bırakmışlardır. Hatta, gıyabında cenaze namazı kılınmış, gazetelere vefat ilanı verilmiş ve de mevlit okutulmuştur. O dönemde dizinin yönetmeni olan Osman Sınav konuya açıklık getirmiştir: Sınav, Oktay Kaynarca'nın zaten diziden ayrılacağını ama bunu dizinin işleyişi bakımından daha erkene alındığını, Oktay Kaynarca ile herhangi bir sorununun olmadığını açıklamıştır.

Cerrahpaşalı Halit kimdir?

Cerrahpaşalı Halit Kurtlar Vadisi dizisinde Süleyman Çakır'ı öldüren karakterdir. Cerrahpaşalı Halit'i Mehmet Özcan Varaylı canlandırdı. Mehmet Özcan Varayl  6 Ağustos 1963'te İstanbul'da doğdu. Mehmet Özcan Varayl Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Mehmet Özcan Varayl oyunculuk kariyerine 1998 yılında Aynalı Tahir dizisiyle başladı. Daha sonra 2004'de Kurtlar Vadisi'nde Cerrahpaşalı Halit rolüyle tanınmaya başladı.[1] Ayrıca Cesur Yürek, Kehribar, Filinta ve birçok dizide rol aldı.

Kurtlar Vadisi hakkında

Kurtlar Vadisi, Osman Sınav tarafından yaratılan ve tasarlanan Politik, mafya ve aksiyon türündeki Türk televizyon dizisidir. 15 Ocak 2003 tarihinde Show TV'de yayımlanmaya başlayan dizi dört sezondan ve 97 bölümden oluşmaktadır.[1] Dizi son sezonunda Kanal D'de yayınlanmaya başlamıştır. Dizi başlamadan önce tanıtımları oldukça dikkat çekmiştir ve ilk bölümünden itibaren "Bu bir mafya dizisidir" sloganıyla ekranlara gelmiştir. Dizinin çekim yapılan mekanları Üsküdar'dadır. Ama İstanbul'un çoğu bölgesinde de çekimleri yapılmıştır. Dizideki olayların ve karakterlerin gerçeklerden alındığı ve gerçeklere de benzediği içinde oldukça dikkat çekmiştir. Dizi RTÜK, TBMM, Avrupa Birliği ve ABD'de tartışma konusu olmuştur.[2][3] Kurtlar Vadisi final yaptıktan bir ay sonra Kurtlar Vadisi Irak (2006) adında bir sinema filmi vizyona girmiştir ve o dönem hasılat rekoru kırmıştır.[4] Kurtlar Vadisi daha önce görülmemiş bir etki yarattığından ve çok büyük olaylara imza attığından dolayı Türkiye'de efsanevi diziler arasına girmiştir.

Aslan Akbey adında bir Kamu güvenliği Teşkilatı (KGT) ajanı; silah, uyuşturucu, para, insan, kumar ve vergi kaçakçılığı yapan bir konseyin başında bulunan Mehmet Karahanlı adındaki baronun oğlunu küçük yaşta kaçırır. Adı Efe Karahanlı olan çocuğu daha sonradan yakın dostları olan Candan ailesine evlatlık verir. Candan ailesi çocuğa Ali Candan adını verir. Ali büyüyünce bir diplomat olur ve Aslan Akbey'in denetimi altında sürekli ajanlık eğimi alır ve görevlere gider. Daha sonra Aslan Akbey, Ali'nin bilmediği babasının başında bulunduğu konseyi yok etmesi için yüz ameliyatıyla onu değiştirerek öldü süsü verir ve Polat Alemdar kimliği ile mafyaya girmesini sağlar. Duran Emmi adında bir kabadayının yeğeni olarak mafyaya giren Polat, Süleyman Çakır adında bir mafya babasının yakın dostu olarak mafyaya tam anlamıyla girer ve Çakır ile birlikte mafya aleminde isimlerini duyurmaya başlarlar. Çakır'ın sağ kolu Memati, Aslan Akbey'in Polat'ın yanına onu koruması için yerleştirdiği Abdülhey ve Duran Emminin sağ kolu Seyfo ve yeğeni Erhan ile birlikte bir ekip olurlar. Süleyman Çakır'ın pusuya düşürülüp ölmesinin ardından Polat Alemdar ve ekibi mafyayı bitirmek için birçok olayın içine girerler.[5]

Dizi, Aslan Akbey (Selçuk Yöntem) tarafından küçük yaştan itibaren yetiştirilen Ali Candan (Raci Şaşmaz) adında bir diplomatın yüz değiştirme ameliyatı olup Polat Alemdar (Necati Şaşmaz) kimliğine bürünerek silah, uyuşturucu, para, insan, kumar ve vergi kaçakçılığı yapan büyük bir konseyi yok etmek için mafyaya sızmasını konu alır. Polat Alemdar, Aslan Bey'in talimatıyla Duran Emmi (Kurtuluş Şakirağaoğlu) adlı bir kabadayının yeğeni olarak aleme girer ve küçük çaplı bir mafya olan Süleyman Çakır (Oktay Kaynarca) ile tanışarak tam anlamıyla mafyaya girer. Süleyman Çakır ile çok büyük dost olurlar ve ortak olurlar, daha sonra aleme yavaş yavaş nam salarak adlarını duyurmaya başlarlar. Kirli işlerini ise Elif Eylül (Özgü Namal) adında bir avukat halletmektedir. Elif, Ali Candan çocukluk aşkıdır ve daha sonradan Ali olduğunu bilmediği Polat sevgili olmuştur. Çakır hayali olan kumarhanenin ihalesini alır ve Polat ile ortak olarak büyük bir kumarhane açar. Kumarhane daha sonra konseyin kumarhane işlerine bakan Tombalacı Mehmet (Haldun Boysan) tarafından taranarak talan edilir. Kumarhanenin taranması Çakır'ın kız kardeşi Derya Çakır (Seray Sever) hayatını kaybetmiştir. Süleyman Çakır hapse girmiştir ve kısa bir süre sonra bu davada yer alan savcı vurularak öldürülmüştür. Suç Polat, Seyfo (Nihat Nikerel) ve Memati (Gürkan Uygun)'nin başına kalmıştır. Bu olaydan hepsi yakalanmış ve yargılanmıştır. Daha sonra olaydan beraat etmişlerdir ve Süleyman Çakır bu olaylara sebep olan Tombalacı Mehmet karakterini feci şekilde öldürmüştür. Aslan Akbey, Polat'a göz kulak olması ve onu koruması yanına Abdülhey (Kenan Çoban) adında bir KGT ajanı yerleştirmiştir.

Çakır konsey tarafından İstanbul'un Sefiri yapılmıştır. Sefirliğini ilan etmek için davet ettiği kişilerden Cerrahpaşalı Halit (Mehmet Özcan Varaylı) kendi değil masaya kardeşi göndermiştir ve kardeşi Metin'in masadaki tavırlarından dolayı Polat, Cerrahpaşalı Metin'in kafasını kesmiştir. Ardından Cerrahpaşalılar ile aralarında büyük bir düşmanlık başlamıştır. Bu olayın sonunda Süleyman Çakır, Halit tarafından pusuya düşürülerek öldürülmüştür ve bu olayın sonrasında Polat tüm babaları öldürerek dostunun intikamını almıştır. Çakır'ın ölümü sonrasında Türkiye çapında ve dünyada daha önce eşi benzeri görülmemiş olaylar yaşanmıştır. İnsanlar bir dizi karakterinin cenaze namazını kılıp, mevlidini okutup, gazetelere taziye ilanları verip, saygı duruşlarında bulunmuşlardır.[6] Çakır'ın ölümünden sonra Polat Alemdar, kendisini öldürmek isteyen birçok kişiyle karşılaşmıştır. Pala'nın Aslan Akbey'i öldürmesinden sonra Polat, işlerin içinden tek başına çıkmaya çalışmıştır. Konseyde baronluğa kadar yükselerek üyeleri tek tek öldürmüştür.

Haber Ara