Dolar

32,3383

Euro

35,1301

Altın

2.240,91

Bist

8.723,30

Sugay Hatun kimdir?

Diriliş Ertuğrul 117.bölümde oyuncu Esra Bilgiç'in canlandırdığı Halime Hatun karakteri diziden ayrıldı. Bunun üzerine Oya Unustası'nın canlandıracağı Sugay Hatun karakteri dizinin kadrosuna dahil oldu. Peki, Osman Bey'in süt annesi olarak diziye katılan Sugay Hatun tarihte kimdir?

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-10 17:32:58

Sugay Hatun kimdir?

TRT1'de ekranlara gelen Diriliş Ertuğrul'un 117. bölümünde Ertuğrul Bey'in hanımı ve üç evladının annesi Halime Sultan senaryo gereği vefat ederek diziden ayrıldı. Bunun üzerine Ertuğrul Bey, Sugay Hatun ile karşılaştı. Osman Bey'in süt annesi olarak dizide rol alacak olan oyuncu ise Oya Unustası oldu. Peki, Diriliş Ertuğrul kadrosuna yeni dahil olan karakter Sugay Hatun tarihte kimdir? Sugay Hatun tarihi seyir içerisinde gerçekten var mıdır? Osman Bey'e süt verecek ve büyürken yanında olacak olan Sugay Hatun ne zaman öldü? İşte, Diriliş Ertuğrul'un yeni karakteri Sugay Hatun hakkında merak edilenler...

SUGAY HATUN KİMDİR, TARİHTE NE ZAMAN ÖLDÜ?

Osman Bey'in süt annesi olarak diziye dahil olan Sugay Hatun'un gerçek hayatta yaşayıp yaşamadığı bilinmiyor. Tarihteki yeni bilinmeyen Sugay Hatun'un ne zaman vefat ettiğine dair herhangi bir malumat da bulunmuyor.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL SON BÖLÜMDE NELER OLDU?

Nice vakittir heyecanla beklenen Osman, nihayet doğmuş ve Kayı Obası'ndaki herkes büyük bir sevinç yaşamıştı. Ancak bu mutluluk pek uzun sürmemiş ve Halime'nin beklenmedik ölümüyle Kayı Obası'na büyük bir yas hâkim olmuştu. Bunun yanında eski düşman Noyan çıkagelmiş ve Ertuğrul'a karşı Tekfur Kritos ile iş birliği yapmak üzere buluşmuştu. Tekfur Kritos ise Marya'nın kendisine ihanet ettiğini öğrenmiş ve onun cezasını kesmişti.

Haber Ara