Dolar

32,3649

Euro

35,1705

Altın

2.324,87

Bist

9.079,97

Sudan: Mısır patlamaya hazır, halk uygun zamanı bekliyor!

TIMETURK’e konuşan İhvan-ı Müslimin Rehberlik Konseyi Üyesi Muhammed Sudan, “Mehdi Akif’in cenazesiyle askeri tağut rejimi ile destekçileri ülkenin patlamaya hazır bir durumda olduğunu ve halkın tüm renkleriyle hurma koruğundan çıkmak için en uygun zamanı bekledikleri anlamıştır” dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-25 12:12:28

Sudan: Mısır patlamaya hazır, halk uygun zamanı bekliyor!

TIMETURK | HABER MERKEZİ

TIMETURK'ün #MısırdaTutsaklaraÖzgürlük kampanyasına destek veren İhvan-ı Müslimin (Müslüman Kardeşler) Hareketi Rehberlik Konseyi Üyesi Muhammed Sudan, Mehdi Akif'in hayatı boyunca örnek bir şahsiyet teşkil ettiğini söyledi.

“ASKERÎ DARBEYE KORKU SALDI”

“Allah'ın izni ile şehid olan eski Genel Mürşid Muhammed Mehdi Akif'in ölümü ısrarla ve taammüden gerçekleşen bir suçtur. Üstad Akif'in ölümü, 3 Temmuz 2013'ten buyana ülke yönetimini ele alan askeri tağut rejiminin suçlarıne eklenen yeni bir suçtur. 600'den fazla kişi girdiği hapishanelerde kanun dışı öldürülürken, 10 binden fazla masum soğukkanlılıkla öldürüldü. 80 binden fazla kişi hiçbir suç işlemeksizin hapsedildi. Allah biliyor ki, bu darbe yönetimine karşı direnişleri şereflerini ve vatanlarını savunmak içindir…” diyen Sudan, “Şehidimiz, sistematik suç ve zulüm dünyasından indinde kimsenin kimseye zulmedemeyeceği rabbine göçtü. Ne partide ne de cemaat içinde hiçbir görevi bulunmamasına rağmen gençler üzerindeki etkisi, akıl ve basireti ve hikmetinden dolayı askerî darbeye ilk andan itibaren korku salan ve bu sebeple de tutuklanan şehidimiz öte aleme göçtü” dedi.

“ÜLKE PATLAMAYA HAZIR DURUMDA!”

“Dava hakimi Muhammed Şirin korkusundan sıhhi gerekçelerle onu salıvermeyi reddetti. Korkak rejim 90'larına gelmiş tıbbi destek almayan hasta bir adamdan korkmuştur. İhvan mensubu olsun olmasın bu adamı seven halkın tepkisinden korkmuşlardır. Ve askeri tağut rejimi ile destekçileri ülkenin patlamaya hazır bir durumda olduğunu ve halkın tüm renkleriyle hurma koruğundan çıkmak için en uygun zamanı bekledikleri anlamıştır. Devrim patlamasının kıvılcımından bahsedebiliriz” diyen Sudan, şunları kaydetti:

“MISIR'DA ENGELLEDİLER AMA DÜNYADA ENGELLEYEMEDİLER”

“Bunun dışında Mehdi Akif'in cenazesinin defnini ve insanların bu defne katılımını yasakladılar ve tıpkı kardeşi Hasan el-Benna gibi 5 kişi onu defnetti. Gizlilikle askeri rejimin komandolarınca defnedildi. Mısır'ın tüm mescidlerinde gıyabında cenaze namazı kılınmasını engelleyerek suçlarında da ileri gittiler. Her ne kadar gıyabında namazı Mısır'da engellemiş olsalar da onlarca ülkede; söz gelimi, Amerika'da, Kanada'da, İngiltere'de çok sayıda şehirde ve Malezya'da, Endonezya'da, Filistin'de ve dünyanın başka pek çok bölgesinde Akif için gıyabî cenaze namazı kılınmasını engelleyemediler. Şehidimiz adil olan Rabbi'ne göçtü, bütün husumetlerimiz onun katında çözümlenecek.”

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara