Dolar

32,3367

Euro

35,1478

Altın

2.241,97

Bist

8.741,33

Sudan’lı darbeci generalden, İran ve Husi tehdidine karşı S.Arabistan’a destek sözü!

 İlk yurtdışı ziyaretini Suudi Arabistan’a yapan Sudan Askeri Geçiş Konseyi Başkan Yardımcısı Muhammed Hamdan Dagalo, Suudi Veliaht Prens Muhammed Bin Selman ile görüştükten sonra yaptığı açıklamada İran ve Husi tehdidine karşı Riyad yönetimine destekleme sözü verdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-25 11:43:42

Sudan’lı darbeci generalden,  İran ve Husi tehdidine karşı S.Arabistan’a destek sözü!

buyuk_75

Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir'in askeri darbeyle devrilmesinden sonra yönetimi ele geçiren Askeri Geçiş Konseyi'nin, Suudi Arabistan, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'yle (BAE) yakınlaşma çabaları giderek artıyor.

DARBECİ GENERAL'DEN İRAN VE HUSİ TEHDİDİNE
KARŞI SUUDİ ARABİSTAN'A DESTEK SÖZÜ

İlk yurtdışı ziyaretini önceki gün Suudi Arabistan'a yapan Sudan Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) başkanı ve Askeri Geçiş Konseyi (TMC) Başkan Yardımcısı General Muhammed Hamdan Dagalo, Suudi yönetimine övgüler yağdırdı.

Suudi Veliaht Prens Muhammed Bin Selman tarafından Cidde'de kabul edilen General Dagalo, Sudan Askeri Geçiş Konseyi'nin İran ve Husi milislerinin tüm tehdit ve saldırılarına karşı müttefiki Suudi Arabistan'a destek sözü vererek, bu ülkenin yanında durduğunu söyledi.

“ASKERLERİMİZ, SUUDİ ARABİSTAN'IN
GÜVENLİĞİ İÇİN YEMEN'DE KALACAK”

Dagalo ayrıca, İran destekli Husilerle savaşan Arap koalisyonunun bir parçası olarak Sudan birliklerini Yemen'e yerleştirmeye devam edeceğini belirterek, "Sudan kuvvetleri, Suudi Arabistan'ın güvenliğini savunmak için Yemen'de kalacak” dedi. Yemen'de İran destekli Husiler'e karşı yüzlerce Sudanlı asker ve subayın savaştığı biliniyor.

Beşir'in görevden alınmasından sonra Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri Sudan'a 3 milyar dolarlık destek yaptıklarını yaptıklarını açıklamıştı. Sudan'a yapılan 3 milyar dolarlık yardımın ülkenin mali durumunu güçlendirmek için Sudan Merkez Bankası'na yatırıldığı açıklanmıştı. Kalan 2,5 milyar dolarlık desteğin ise gıda, ilaç ve petrol ürünleri şeklide karşılanacağı kaydedililmişti.

Sudan'da geçen yıl 19 Aralık'ta ekonomik kriz sebebiyle başlayan gösterilerin hızla rejim karşıtlığına dönüşmesinin ardından ordu 11 Nisan'da yönetime el koymuş, böylece 30 yıllık Ömer el-Beşir dönemi sona ermişti.

Haber Ara