Dolar

32,3817

Euro

35,0379

Altın

2.326,97

Bist

9.142,40

Sudan: İran bölgedeki Sünnileri hedef alıyor

Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, İran'ın bölgedeki Sünnileri hedef alarak Arap ülkeleri üzerinde hakimiyet kurmaya çalıştığını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-26 14:00:30

Sudan: İran bölgedeki Sünnileri hedef alıyor

Beşir, resmi ziyaret için bulunduğu Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Arap dünyasının etkili gazetelerinden Eş-Şarku'l-Evsat'a konuştu. Tahran yönetimini Sudan'da ve Afrika'daki diğer ülkelerde yayılmacı politikalar izlemekle suçlayan Beşir, "İran bölgedeki Sünnileri hedef alarak Arap ülkeleri üzerinde hakimiyet kurmaya çalışıyor" dedi.

Irak, Suriye, Yemen, Libya ve ondan önce Somali'nin dağıldığına işaret eden Beşir, Arap ülkelerinin içinde bulunduğu "tehlikeli duruma" dikkati çekti.

Sudan Devlet Başkanı, Mısır'la ilişkilerinde ise herhangi bir sorun olmadığını, daha çok Mısır medyasının durumu yanlış yansıttığını aktardı. Etiyopya'nın Nil Nehri üzerine inşa ettiği Hedasi (Nahda) Barajı konusunda Kahire'nin hiçbir endişesi olmadığını savunan Beşir, "Mısır'ın Nil suyu üzerindeki payı garanti altındadır" diye konuştu.

Ömer el-Beşir, Donald Trump'ın başkanlığı devraldığı ABD ile ilişkiler hakkında ise "Daha iyiye gidiyor" ifadesini kullandı.

İRAN İLE İLİŞKİSİ YOK

Sudan, Tahran yönetiminin bölgedeki projelerine karşı koymak için Suudi Arabistan ile dayanışma içine girerek 2016 başlarında İran'la diplomatik ilişkilerini kesmişti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara