Dolar

32,3331

Euro

35,1182

Altın

2.302,25

Bist

9.079,97

Sudan'ın Mısır-Libya sınırında çatışma

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-22 17:43:53

Sudan'ın Mısır-Libya sınırında çatışma
Sudan'ın Mısır-Libya sınırında güvenlik güçleri ile insan ticareti ve kaçakçılığı yapan silahlı bir çete arasında çıkan çatışma sonucu 2'si güvenlik güçlerinden 19 kişinin öldüğü, 6 askerin yaralandığı bildirildi.

Sudan resmi haber ajansının haberine göre, orduya ait Hızlı Destek Güçleri'nin saha komutanı Yarbay Hasan Muhammed Abdullah, yaptığı açıklamada, Hızlı Destek Güçlerinin, bölgede kaçak göçmen ve insan ticareti yapan en büyük silahlı bir çete ile ülkenin Mısır-Libya sınırında çatışmaya girdiğini belirtti.

Çatışmada 2'si güvenlik güçlerinden 19 kişinin öldüğünü, 6 askerin yaralandığını kaydeden Abdullah, Libya'ya geçmeye çalışan 41 kaçak göçmen ile çete üyesi 7 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Abdullah, gözaltına alınan göçmenlerin Etiyopya, Suriye, Komorlar, Somali ve Bangladeş vatandaşı olduğunu ifade etti.

Gözlemciler, insan kaçakçılarının zaman zaman kaçak göçmenleri fidye için alıkoyduğunu, böylece suçun insan kaçakçılığından insan ticareti suçuna dönüştüğünü belirtiyor.

Sudan, çoğunluğu Afrika boynuzu ülkeleri vatandaşlarından oluşan kaçak göçmenlerin geçiş yeri olarak kabul ediliyor. Sudan'dan Libya'ya geçirilen göçmenler, Libya üzerinden Avrupa sahilleri gibi diğer ülkelere taşınıyor.

Sudan'daki kaçak göçmenlerin ve göçmen ticareti yapan çetelerin sayısıyla ilgili resmi bir istatistik bulunmuyor.

Haber Ara