Dolar

32,3659

Euro

34,9597

Altın

2.324,82

Bist

9.079,97

Sudan hükümetinden 'fiyat istikrarı' sözü

Ticaret Bakanı Sir, bazı tarafların ürün fiyatlarını artırmak için ülkenin içinden geçtiği durumu kullandığını belirterek gelecek günlerde fiyat istikrarının sağlanacağını bildirdi

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-20 21:54:04

Sudan hükümetinden 'fiyat istikrarı' sözü
Sudan Ticaret Bakanı Hatim es-Sir, bazı tarafların ürün fiyatlarını artırmak için ülkenin içinden geçtiği durumu kullandığını belirterek gelecek günlerde fiyat istikrarının sağlanacağını söyledi.

Başkent Hartum'da basın toplantısı düzenleyen Sir, "Ürün fiyatlarını artırmak için ülkenin içinden geçtiği şartları kullanmaya çalışan bazı taraflar var." dedi.

Gelecek günlerde fiyat istikrarının sağlanacağı sözünü veren Sir, piyasayı kontrol için devletin müdahalesinin önemine vurgu yaparak, "Ticaret özgürlüğü kaos demek değildir." ifadesini kullandı.

Sudan'da "döviz kurunun 6,9 cüneyhten 18 cüneyhe yükselmesini içeren" 2018 bütçesinin yürürlüğe girmesiyle tüm temel tüketim maddelerinde fiyat artışları yaşanmıştı. Ekmek, ilaç ve süt ürünleri başta olmak üzere temel tüketim maddelerine yansıyan bu artışlar, bazı ürünlerde yüzde 250'ye ulaşmıştı.

Başkent Hartum ile diğer şehirlerde son iki hafta içinde hayat pahalılığı ve kötü ekonomik durumu protesto için halk gösterileri düzenlenmişti.


VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara