Dolar

32,3295

Euro

35,0781

Altın

2.306,99

Bist

9.079,97

Sudan Halk Kongresi: Netanyahu ile görüşen Burhan, Sudan’ın itibarını lekeledi

Sudan’daki Halk Kongresi, Geçiş Konseyi Başkanı General Burhan ile İsrail Başbakanı'nı Netanyahu'yu, Uganda'da bir araya getiren toplantının 'Filistin davasını bıçaklanması ve ülkenin itibarının lekelenmesi' olarak nitelendirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-04 17:15:50

Sudan Halk Kongresi: Netanyahu ile görüşen Burhan, Sudan’ın itibarını lekeledi

Sudan darbe yönetimi Geçiş Konseyi Başkanı General Abdül Fettah Abdülrahman el Burhan ile işgal devleti İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Uganda'nın Entebbe şehrinde 'gizli' buluşması Sudan'da da tepkilere yol açtı.

Sudan'daki Halk Kongresi, El Burhan ile İsrail Başbakanı'nı Netanyahu'yu bir araya getiren toplantının "Filistin davasını bıçaklanması ve ülkenin itibarının lekelenmesi" olarak nitelendirdi.

Sudan Halk Kongresi'nden yapılan açıklamada, dün Uganda'da yapılan sürpriz toplantının “İsrail işgali altındaki Filistin davasını ve halkını destekleyen Sudan'ın konumunu şok ettiğini; kahraman Sudan halkını ise derinden üzdüğünü” söyledi.

"Bu toplantı sadece Filistin davasında bir sapma değil; ülkenin itibarına, tüm Arap ve İslam ulusuna karşı bir komplo” denilen Sudan Halk Kongresi açıklamasında; işbaşındaki askeri hükümete çağrıda bulunarak, “Derhal halkın vicdanına, haysiyetine karşı olan İsrail yanlısı tutumundan ve normalleşme politikasından vazgeçin. Onurlu bir duruş sergileyin” denildi.

 

Haber Ara