Dolar

32,3474

Euro

35,1001

Altın

2.307,64

Bist

9.079,97

Sudan'dan Türk yatırımcılara çağrı

Sudan Maden Bakanı Karuri, Türk yatırımcılara ülkesinde doğal gübre üretim alanında faaliyet göstermeleri konusunda çağrıda bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-08 12:49:54

Sudan'dan Türk yatırımcılara çağrı

Sudan Maden Bakanı Muhammed Sadık el-Karuri, Türk yatırımcılaraülkesinde doğal gübre üretim alanında faaliyet göstermeleri konusundaçağrıda bulundu.

AA'nın haberine göre Karuri, bir grup Türk yatırımcı ile toplantıya katıldıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Sudan'daki Türk yatırımcılara seslenen Karuri, "Ülkemizde tarım sektöründe faaliyet gösteren Türkleri, doğal gübre alanında yatırım yapmaya çağırıyoruz." dedi.

Karuri, Sudan'ın gübreyi ithal ettiğini ve bunun da tarım sektörü için büyük bir yük olduğunu dile getirerek, doğal gübre alanındaki yatırımlarının henüz ilk aşamalarında olduğunu sözlerine ekledi.

Doğal gübre üretiminin ham maddelerinden fosfat ve potasyum madenlerinin Sudan'ın farklı bölgelerinde bulunduğu belirtiliyor. Potasyum madenine Kızıldeniz'e sınır bölgeler ile Güney Kordofan'da rastlanırken, ülkenin batısındaki Kuzey Darfur'da yaklaşık 81 milyon ton fosfat rezervi olduğu ifade ediliyor.

Haber Ara