Dolar

32,5298

Euro

34,8074

Altın

2.435,62

Bist

9.726,90

Sudan'daki rehine krizi çözüldü

Sudan Halk Kurtuluş Hareketi-Kuzey (SPLM-N) Örgütünün, alıkoyduğu hükümet güçleri mensubu 130 kişiyi serbest bırakma kararı aldığı bildirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-04 19:29:01

Sudan'daki rehine krizi çözüldü

AA'nın haberine göre SPLM-N'den yapılan yazılı açıklamada, hareketin, alıkoyduğu ve sayıları 130 olan hükümet güçleri mensubunu serbest bırakma kararı aldığı belirtildi.

Sufi bir tarikatın lideri olan Şeyh Abdullah Ezrak ile İslami Hareket'in gençlerinin oluşturduğu "Saihun" grubunun, 130 kişinin serbest bırakılmasında oynadıkları rolden övgüyle söz edilen açıklamada, Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni'nin de söz konusu kişilerin Kızılhaç tarafından Uganda'ya ulaştırılabilmesi için Sudan ve Güney Sudan'la gerekli görüşmeleri yapmak suretiyle etkin bir şekilde katkı sağladığı kaydedildi.

Şeyh Abdullah Ezrak ile "Saihun" grubunun, Darfur, Güney Kordofan ve Mavi Nil'de muhalif gruplar tarafından alıkonulan kişilerin serbest bırakılmasında etkili rol oynadığı belirtiliyor.

SPLM-N, alıkoyduğu Sudan askerlerini Aralık 2014'te serbest bırakmaya başlamıştı.

Örgüt dün de Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ile "çocukları korumak için kapsamlı bir plan" üzerinde anlaşmaya vardıklarını açıklamıştı.

Sudan'ın Darfur bölgesinde "Adalet ve Eşitlik Hareketi", "Sudan Kurtuluş Hareketi" ve "Sudan Halk Kurtuluş Ordusu" hareketlerini bünyesinde barındıran Devrim Cephesi, 2003 yılından bu yana hükümete karşı savaşıyor. SPLM-N örgütü ise 2011'den itibaren Güney Kordofan ve Mavi Nil eyaletlerinin bağımsızlığı için silahlı mücadele yürütüyor.

Haber Ara