Dolar

32,4757

Euro

34,5435

Altın

2.473,91

Bist

9.518,31

Sudan'da 'insan kaçakçılığıyla mücadele' toplantısı

Uluslararası İnsan Kaçakçılığıyla Mücadele Komisyonu toplantısı Avrupa ve Afrika'dan çok sayıda temsilcinin katılımıyla Sudan'ın başkenti Hartum'da başladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-13 17:24:06

Sudan'da 'insan kaçakçılığıyla mücadele' toplantısı

Toplantının açılış konuşmasını yapan Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Muhammed Ganim, insan kaçakçılığının, silah ticaretinden sonra ikinci sırada yer aldığını hatırlatarak, "Güçlü bir suç olgusuyla karşı karşıyayız. Bu özellikle, sınırlarda olan ve terör örgütlerinin finans sağladığı bir suçtur" dedi.

Ganim, insan kaçakçılığıyla mücadelede iş birliği yapılması gerektiğini dile getirdi.

Sudan Göç İdaresi Müdürü Muhammed Süleyman ise iki gün sürecek toplantılarda bu suçla mücadele için Hartum'a bir merkez kurulması başta olmak üzere birçok konuyu masaya yatıracaklarını ifade etti.

Uluslararası İnsan Kaçakçılığıyla Mücadele Komisyonu, 2014 yılında düzenlenen Hartum Konferansı'nda alınan kararlar sonucu ortaya çıkmıştı. Konferansa Avrupa ve Afrika ülkelerinden çok sayıda temsilci katılmıştı.

Sudan, daha iyi koşullarda yaşama ümidiyle başta Avrupa ülkeleri olmak üzere yasa dışı yollarla başka ülkelere geçmek isteyenler için başlıca güzergah konumunda bulunuyor.

Bu sorunla mücadele kapsamında, insan kaçakçılığı yapanlara idam ve 5 ila 20 yıl arasında değişen hapis cezaları verilmesini öngören yasa 2014 yılında Sudan meclisinde onaylanmıştı.

 

Haber Ara