Dolar

32,5873

Euro

34,7969

Altın

2.497,47

Bist

9.453,80

Sudan'da 'çatışmaların durması' için görüşmeler

Sudan'ın Güney Kordofan eyaletinde bulunan 'Nuba Dağları' bölgesinden bir heyet, 'çatışmaların durması' için görüşmelerde bulunmak üzere Etiypoya'ya geldi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-28 07:09:47

Sudan'da 'çatışmaların durması' için görüşmeler

AA'nın haberine göre: Aralarında eski Sudan Parlamentosu milletvekillerinin de yer aldığı 8 kişiden oluşan heyete başkanlık eden Ezrak Zekeriya, yaptığığı basın toplantısında, ziyaretlerinin amacının, "Nuba Dağları bölgesinde yaşayan halkın sıkıntılarına son verilmesi ve çatışmaların durması için Etiyopya hükümeti ve Afrika Birliği yetkililerinden Sudan'daki çatışan taraflara baskı yapmalarını istemek" olduğunu söyledi.

Zekeriya, Addis Ababa'da gerçekleştirilen son müzakerelerin başarısızlığının nedeninin ise Nuba Dağları civarında yaşayan halkın sıkıntılarına son verilmesi, savaşın durması ve barışın sağlanması konusundaki "ciddiyet eksikliği" olduğunu ifade etti.

Sudan hükümeti, birkaç gün önce, Sudan Halk Kurtuluş Hareketi-Kuzey (SPLM-N) ve Darfur hareketleri arasında yürütülen diyalog görüşmelerinin süresiz dondurulduğu açıklamıştı. Güney Afrika Devlet Başkanı Thabo Mbeki'nin başkanlık ettiği Afrika arabuluculuk heyetinin, tarafların Mavi Nil, Güney Kordofan ve Darfur konularında anlaşamaması nedeniyle görüşmeleri süresiz dondurma kararı aldığı belirtilmişti.

Haber Ara