Dolar

32,3261

Euro

35,0721

Altın

2.308,86

Bist

9.079,97

Sudan'da 15 Temmuz darbe girişimi kınandı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, '15 Temmuz gecesi yaşadığımız sadece bir darbe girişimi değil, kanlı bir işgal girişimiydi. İhanet çetesi FETÖ ve küresel emperyalizm mazlumların umudu Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve topyekun Türkiye'yi hedef aldı' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-11 08:03:53

Sudan'da 15 Temmuz darbe girişimi kınandı
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "15 Temmuz gecesi yaşadığımız sadece bir darbe girişimi değil, kanlı bir işgal girişimiydi. İhanet çetesi FETÖ ve küresel emperyalizm mazlumların umudu Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve topyekun Türkiye'yi hedef aldı" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Sudan İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (SWTUF) başkent Hartum'da organize ettiği "Türk Halkı ve Türk Çalışanlarına Destek ve Dayanışma Toplantısı"na katıldı. Türkiye'ye destek olmak amacıyla düzenlenen toplantıya Yalçın ve Arslan'ın yanı sıra Sudan'da yaşayan Türkler de katıldı. Yaklaşık 3 bin 500 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen programda Türkiye ile ilgili bir sinevizyon gösterisi ile seçilmiş siyasetçilere destek açıklaması yapıldı. Programda sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sloganlar atıldı.

Toplantıda konuşma yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, büyük Memur-Sen ailesi ve 79 milyon kardeşinizin selamını getirdim. Sudan halkına ve SWTUF'a teşekkür ediyoruz. Sudan halkı dualarımızla yanımızda oldu. SWTUF ise ilk günden bu yana verdiğimiz büyük mücadeleye destek verdi. Sudan İşçi Sendikalar Federasyonu Genel Sekreteri Dr. Sirralkhatim Alamin Abdulgadir Türkiye'ye geldi, alanlarda başlattığımız vatan nöbetimize katıldı. Allah hepinizden razı olsun. 15 Temmuz işgal hareketi Türkiye için atan kalpleri birleştirdi. Sudan ile kardeşliğimizi pekiştirdi" diye konuştu.

"Dik durduk, kanlı işgal girişimini boşa çıkarttık"

15 Temmuz gecesi yaşananları kanlı bir işgal girişimi olarak nitelendiren Yalçın, "İhanet çetesi FETÖ ve küresel emperyalizm, mazlumların umudu Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve topyekun Türkiye'yi hedef aldı. Kanlı işgalciler, hainler sadece Türkiye'yi değil Gazze, Kudüs, Halep, Bosna, Karabağ, Kabil, İslamabad, Bağdat, Trablus, Kahire, Mogadişu ve Hartum'u hedef aldı. Dik durduk, kanlı işgal girişimini boşa çıkarttık. İrademize sahip çıkarak küresel emperyalizmi ve tetikçilerini alt ettik" şeklinde konuştu.

Ali Yalçın'ın ardından kürsüye gelen Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Sudan'dan Türkiye'ye gelen bu desteği son derece önemsediğini belirterek, "SWTUF'un bu etkinliğe bizi de davet etmesinden son derece memnuniyet duyduk. Hartum'da Türk bayraklarını dalgalandırmaktan onur duyduk. Türk halkı ile Sudan halkı arasındaki dostluk bir kez daha vücut buldu. FETÖ'nün ülkemize yaptığı hainliği tüm dünyaya anlatmak için başka ülkelerdeki bu tür organizasyon ve etkinliklere de katılacağız" açıklamalarında bulundu.

Darbe girişiminin İslam dünyasını tedirgin ettiğini ve başta Filistin ve Sudan olmak üzere pek çok ülkede 15 Temmuz gecesi ve sonrasında Türk milleti için toplu dualar yapıldığını söyleyen Arslan, "Türkiye sadece 80 milyonun değil, diğer İslam ülkelerinin de, mazlum milletlerin de barınağı ve umududur. Türkiye, dünyadaki mazlumların dualarıyla darbeye karşı durdu ve darbe başarısız oldu. Darbe girişiminin başarısız olması dünyadaki mazlumların başarısıdır. Allah sizlerden razı olsun. Dualarınızı eksik etmediniz" ifadelerini kullandı.

Yalçın ve beraberindeki heyet, Sudan'daki temasları kapsamında SWTUF'un eski genel başkanı olan Sudan Dışişleri Bakanı Prof. Dr. İbrahim Kandur'u da makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Haber Ara