Dolar

32,3068

Euro

35,0599

Altın

2.307,54

Bist

9.079,97

Suçlamalar ortaya çıktı: Kod adı İbrahim

FETÖ üyeliği suçlamasıyla tutuklanan Trabzon'un Maçka ilçesinin eski Jandarma Komutanı Teğmen Zabit Zengin'in örgüt evlerinde kaldığı dönemde 'İbrahim' kod adını kullanıyordu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-08 08:30:52

Suçlamalar ortaya çıktı: Kod adı İbrahim

FETÖ üyeliği suçlamasıyla tutuklanan Trabzon'un Maçka ilçesinin eski Jandarma Komutanı Teğmen Zabit Zengin hakkındaki suçlamalar ortaya çıktı. Zengin, İzmir'de itirafçı olan M.A'nın ifadeleri ve fotoğraflı teşhisi neticesinde gözaltına alınmış. M.A'nın iddiasına göre Teğmen Zengin örgüt evlerinde kaldığı dönemde "İbrahim" kod adını kullanıyordu.

30 SAYFALIK İFADE VERİLDİ

FETÖ'nün Ordu ve diğer kurumlardaki 'mahrem' yapılanması hakkında 30 sayfalık ifade veren M.A, ifadesinde Teğmen Zabit Zengin'i örgüt evlerinde kaldığı dönemden tanıdığını, onun da FETÖ mensubu olduğunu, 'İbrahim' kod adını kullandığını, 'küçük orta liseci' yani ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik örgüt adına "hususi hizmet" yürüttüğünü anlattı. M.A, örgüt evlerinden tanıdığı Teğmen Zabit ile Çorum'da askerlik yaparken tekrar karşılaştığını ancak o dönem Astsubay olan Zengin'in kendisini tanımazlıktan geldiğini de söyledi. Teğmen Zabit Zengin ise M.A adlı kişiyle Pendik'te öğrenci olduğu dönemde okula gidip gelirken trende tanıştığını, herhangi bir örgüt faaliyeti içinde olmadığını savundu. Teğmen Zengin'e sorgusunda Maçka'daki terör olayları da soruldu. Zengin kendisinin ilçe Jandarma komutanı olarak daha çok adli olaylarla ilgilendiğini, operasyonlarla ilgili inisiyatifin ilgili komutan, istihbarat ve TEM şube müdürlerinde olduğunu söyledi.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara