Dolar

32,5826

Euro

34,8210

Altın

2.504,88

Bist

9.693,46

Suç örgütünün evinde yok yok

İstanbul'da cinayetin yanı sıra gasp, yağma ve hırsızlık gibi birçok suç olayına karışan ve “Arap Emrah” olarak bilinip 2 hafta önce İstanbul Organize polisince yakalanarak gözaltına alınan suç örgütü elebaşı Emrah Sever’in ardından 16 adamı da yakalanarak gözaltına alındı

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-07 13:24:10

Suç örgütünün evinde yok yok

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz hafta düzenlediği operasyonda Sultangazi'de bir gecekonduda saklanırken gözaltına alınan “Arap Emrah” lakaplı Emrah Sever'in çetesine mensup  28 kişinin yakalanması için çalışma başlattı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece 4 cinayet ile birçok gasp, yağma, silahlı baskın ve hırsızlık suçlarından tutuklanıp cezaevine konan çete elebaşı Emrah Sever'in ifadesi  doğrultusunda tespit edilen 28 çete mensubu için harekete gelçildi.

Dün sabaha karşı Sultangazi, Gaziosmanpaşa ve Eyüp ilçelerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Çok sayıda adrese giren ekipler aranan 16 şüpheliyi yakalayıp gözaltına alırken, adreslerde yaptığı aramalarda ise AK-47 (Kalaşnikof) marka uzun namlulu silah, 9 tabanca, 4 şarjör, 207 mermi, 86 senet ile 18 adet çek ele geçirdi.

Sultangazi, Eyüp ve Gaziosmanpaşa üçgeninde son 10 yıl içerisinde cinayetten yağmaya, hırsızlıktan gasp, harç ve tahsilata kadar bir çok suç olayını gerçekleştirdiği belirlenen çete, bir dönem birlikte hareket ettiği Volkan Reçber çetesiyle girdiği çekişme ve silahlı çatışmalarla gündeme gelmişti.

Bir dönem terör örgütü DHKP-C militanlığı yapan Emrah Sever ile Volkan Reçber'in başlarını çektiği 2 çete arasında yaşanan çatışmalarda çok sayıda örgüt mensubu yaralanıp hayatını kaybetti.

Öte yantan 2 çete arasında 2 yıl önce Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde yaşanan ve film senaryolarını aratmayan çatışmada her iki örgütten 4 kişi yaralanmıştı.

Birlikte hareket ettikleri dönemlerde suç olaylarında kullanmak üzere çaldıkları ve gasp ettikleri araçları Alibeyköy'de bulunan Alibey Barajı'na attığı tespit edilen çete mensuplarının, baraj göletine attığı 9 otomobil geçen yıl polis tarafından yapılan çalışmalarla göletten çıkarılmıştı.

Haber Ara