Dolar

32,3692

Euro

34,9460

Altın

2.325,45

Bist

9.100,02

Şube Müdürleri Derneği Üyeleri Geleneksel İftar Yemeğinde Buluştu

Şube Müdürleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Cebeci, 'İftar sofraları, yalnızca yemek sofraları değildir. Oruç, nasıl yalnızca aç kalmak değilse, iftar da yalnızca yemek değildir. İftar, insanların giderek birbirinden koptuğu çağımızda, aramızdaki bağlantıyı hatırlatan, bir kardeşlik çizgisini temsil ediyor. Ramazan'da, zengin-fakir, yaşlı-genç, büyük-küçük, hepimiz bu çizgiye giriyoruz' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-30 17:58:07

Şube Müdürleri Derneği Üyeleri Geleneksel İftar Yemeğinde Buluştu
Şube Müdürleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Cebeci, "İftar sofraları, yalnızca yemek sofraları değildir. Oruç, nasıl yalnızca aç kalmak değilse, iftar da yalnızca yemek değildir. İftar, insanların giderek birbirinden koptuğu çağımızda, aramızdaki bağlantıyı hatırlatan, bir kardeşlik çizgisini temsil ediyor. Ramazan'da, zengin-fakir, yaşlı-genç, büyük-küçük, hepimiz bu çizgiye giriyoruz" dedi.

Şube Müdürleri Derneği'nin geleneksel iftar yemeği dün Karayolları Genel Müdürlüğü Sosyal Tesisi'nde gerçekleştirildi. Üyelerin yoğun bir katılım gösterdiği iftar yemeğine kamu kurum ve kuruluşlarının genel müdür, genel müdür yardımcıları ve daire başkanları katıldı. SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Yılmaz ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürü Ertan Erüz yaptıkları konuşmalarda, şube müdürlüğünün kamuda temel birim olduğunu, kamu kurum ve kuruluşlarının kurumsal hafızası olduklarını, aynı zamanda değişim ve gelişime açık, mevzuata ve uygulamaya hakim olmaları nedeniyle vatandaş sorunlarının da çözüm mercii olduklarını anlattılar.

Şube Müdürleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Cebeci, terör saldırıları dolayı şehit olan asker ve emniyet görevlileri ile vatandaşlara Allah'tan rahmet diledi. Terörün anlamının korkutmak, amacının ise yıldırmaktır olduğunu kaydeden Cebeci, "Ama biz korkmuyoruz, korkutamazlar. Biz, bir olursak, birlik olursak, beraber olursak, inanırsak bunların üstesinden gelebiliriz. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır" diye konuştu.

Cebeci, iftarda gün boyu, aynı amaç uğruna devam edilen anlamlı bir açlığı, aynı anda ve hep birlikte giderdiklerini belirterek, "Fakat iftar sofraları, yalnızca yemek sofraları değildir. Oruç, nasıl yalnızca aç kalmak değilse, iftar da yalnızca yemek değildir. İftar, insanların giderek birbirinden koptuğu çağımızda, aramızdaki bağlantıyı hatırlatan, bir kardeşlik çizgisini temsil ediyor. Ramazan'da, zengin fakir, yaşlı genç, büyük küçük, hepimiz bu çizgiye giriyoruz. Bir araya geldiğimiz bu iftar yemeği vesilesiyle 18 Nisan 2013 tarihinde zor koşullarda kurulan ve bu noktaya gelen, şube müdürlerinin tanışması, kaynaşması ve birlik olmasına, bununla birlikte özlük haklarının kazanılmasına yönelik önemli çalışmalar yapan Şube Müdürleri Derneğinin, kurucu yönetim kurulu ve ilk yönetim kurulu başkan ve üyelerine bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalar ve gayretlerinden dolayı şahsım, yönetim kurulum ve tüm şube müdürleri adına teşekkür ederim. Yine bu yıl içinde sağlık bakanlığı taşra teşkilatına atanan şube müdürlerimize dinamizmleriyle büyük bir heyecanla yapmış ve yapmakta oldukları katkılarından dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"GÜÇLÜ BÜROKRASİNİN OLMAZSA OLMAZ KOŞULU DEVLET GELENEĞİNDE UZMANLAŞMIŞ ÇÖZÜM ODAKLI PERSONEL"

"Modern devletleri dünyada iddialı kılan, bireylerinin yüksek bilinç ve disiplin kültürüdür" diyen Cebeci şunları kaydetti:

"Küresel sistem dünya uluslarının yaşam savaşını her geçen gün daha da zorlaştırmakta, üretim, pazarlama ve hizmet sektörlerinde en iyi olma yarışı hızlandırmaktadır. Güçlü devlet olmanın yolu zengin ve üretken bireylerle mümkün hale geliyor. Yalnızca zenginlikle güçlü olunamaz elbette. Hata payı en aza indirilmiş adalet anlayışı, modern eğitim ve öğretim, güçlü askeri ve sivil bürokrasi de şart. Güçlü bürokrasinin olmazsa olmaz koşulu devlet geleneğinde uzmanlaşmış çözüm odaklı personel. Güçlü devletin güçlü bürokrasiye, güçlü bürokrasinin de her seviyede kaliteli personele ihtiyacı var. Güçlü bürokrasi gündeme gelince özlü bir sözü anmadan geçmemek gerekiyor. Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir komutanı, bir komutan bir orduyu, bir ordu bir ülkeyi kurtarır. Toplumu oluşturan her bireyin sosyal ve ekonomik haklarının iyileştirilmesi güçlü devlet olmak için vazgeçilmezdir. Çağın getirdiği 'bürokraside donanımlı yönetici ihtiyacı' baş gösterdiğinde ülkemizde de yönetici unvanına sahip kadroların ücretlerinde hatırı sayılır iyileştirmeler yapıldı. Ancak bürokrasinin kamu yönetiminde yönetici sıfatı taşıyan Şube Müdürleri bu iyileştirmelerden henüz nasibini alamadı ve bürokraside idari kademenin en büyük kayba uğrayan kesimi haline geldi. Şube Müdürleri kamu kurumlarının mevzuat belleği, vatandaştan gelen taleplerin siyasete ulaştırılmasında köprü, ortaya çıkan sorunlarda kamunun çözüm basamağıdır. Görevleriyle ilgili uzun yıllar hizmet etmenin verdiği avantajla hemen hepsi görev alanının duayeni olmuştur. Siyaset, halkının sorunlarını bürokrasiyle çözmektedir. Bilgi ve çözüm önerileri de çoğunlukla şube müdürlerinden gelmektedir."

"ŞUBE MÜDÜRLERİ DERNEĞİ OLARAK, ÜYELERİNİN YERİNE GETİRDİKLERİ KRİTİK GÖREVLERLE, KARŞILIĞI OLAN ÜCRETİN ORANTILI OLMADIĞINI DÜŞÜNMEKTEYİZ"

Kamu yönetimi yapısında son yıllarda yapısal değişikliklerin olduğunu ve birçok kurumunda hiyerarşik bir takım değişikliklere uğradığını dile getiren Cebeci, "Teşkilat kanunları ile bazı kurumlarda kademeleri azaltmak amacıyla şube müdürlükleri kaldırılmış; koordinatör, grup sorumlusu, birim yöneticisi gibi isimler altında yeni hiyerarşik yapılar oluşturulmuştur. Yeniden oluşturulmaya çalışılan bu yeni modelin '3046 sayılı Bakanlıkların Kuruluş ve Görev Esasları Hakkında Kanun' hükümlerine aykırı olduğu ve önemli problemleri de beraberinde getirdiği görülmektedir. Şube Müdürleri Derneği olarak, üyelerinin yerine getirdikleri kritik görevlerle, karşılığı olan ücretin orantılı olmadığını düşünmekteyiz. Gerçekten de siyasi iktidarın elini bürokraside güçlü kılan, yıllanmış birikimleri ve yöneticilik deneyimleriyle şube müdürleri maaşlarında ve emekliliklerinde ücret iyileştirmesini hak ediyor. Belki onlar bir çivi, bir nal veya bir at değildirler ama güçlü devlet bürokrasisinin subaylarıdır" değerlendirmesinde bulundu.

"21 Kasım 2015 Cumartesi günü yapılan 1.Olağanüstü Genel Kurulu sonucunda göreve gelen yönetim kurulumuzun geçen 7 aylık süreçte yapmış olduğu çalışmalardan bahsetmek istiyorum" ifadelerini kullanan Cebeci şunları söyledi:

"Yönetim Kurulumuzun oluşmasından sonra öncelikle kendimize bir yol haritası ve strateji belirledik. Bu yol haritasına göre Kamuoyuna sesimizi duyurmak amacıyla öncelikle bir basın açıklaması ile bir bildiri yayınladık. Şube Müdürlerinin özlük ve mali hakları, sorunları, mağduriyetleri ve çözüm önerilerini bir taraftan kamu bürokrasisine anlatarak, diğer taraftan ise siyaset alanında gerekli kabulü görmek için çalışmalarımızı sürdürdük. Başbakanlık, Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Devlet Personel Başkanlığı bürokrasisi ile görüşmelerde bulunduk. Siyasi parti grup başkan vekilleri ve milletvekilleri, plan bütçe komisyonu üyeleri ve TBMM komisyon başkanlarına ziyaretlerde bulunarak sorunlarımız ve çözüm önerilerimizi ilettik. Toplu görüşmelerde talep ve isteklerimizin dile getirilmesi ve haklarımızın edinimleri konusunda sendika yöneticileri ile toplantılar gerçekleştirdik. BİMER ve CİMER üzerinden dilekçe haklarımızı kullanarak taleplerimizi başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı makamlarına bildirdik. Ayrıca Sayın Başbakan ve Sayın Cumhurbaşkanımıza mektup yazdık sorunlarımızı ve sunum dosyalarımızı ilettik. Sosyal medyanın gücünü bilerek bu mecrada da çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Sizlerden de bu konuda destek bekliyoruz. Netice de 15 bin şube müdürü meslektaşımız var. Her platformda her mecrada haklı taleplerimizi gündeme getirmeliyiz. Dernek ve yönetimiyle koordineli ve irtibatlı olmalıyız. Ne de olsa orada bir dernek var onlar bizim adımıza çalışıyorlar, hele bir görelim bakalım ne yapıyorlar demeden rehavete ve ümitsizliğe kapılmadan el birliği ile hep birlikte haklarımızı elde etmenin çarelerine bakalım."

Haber Ara