Dolar

32,3694

Euro

34,9629

Altın

2.325,75

Bist

9.071,02

Subaru LEVORG, Türkiye'de satışa sunuldu

Subaru LEVORG, Türkiye'de satışa sunuldu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-09 15:31:36

Subaru LEVORG, Türkiye'de satışa sunuldu
Subaru'nun yeni sport tourer modeli LEVORG, Türkiye'de satışa çıktı.

Subaru'dan yapılan açıklamaya göre, temmuz ayından itibaren ön sipariş alınmaya başlanan yeni nesil sport tourer LEVORG modelinin, Avrupa ile eş zamanlı olarak Türkiye'de de satışına başlandı.

Spor görünümlü aile otomobili olma özelliğiyle LEVORG, 114 bin 900 liralık GT-S versiyonuyla Subaru bayilerinde yerini aldı.

Subaru Türkiye Genel Müdürü Halil Karagülle, açıklamadaki değerlendirmesinde, LEVORG'un bünyesindeki özellikleri ve fiyat seviyesiyle pazarda çok rekabetçi bir konumda olacağına inandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Mevcut Crossover ve SUV gamına ilave olarak Subaru'nun Boxer Motor ve Simetrik Sürekli Dört Çeker gibi genetik özelliklerini bünyesinde bulunduran, hem sportif hem günlük kullanıma uygun, ailelerin de tercih edebileceği çok yönlü sport tourer modeli LEVORG'u Avrupa ile aynı anda satışa sunduk. 170 BG'lik 1.6 litre direkt enjeksiyonlu turbo motora sahip olan LEVORG geniş bagaj hacmi, sportif kullanımı, geliştirilmiş güvenlik özellikleriyle geniş bir tüketici kitlesine hitap ediyor. LEVORG'un, sportif araç kullanmayı seven genç ve her zaman genç hisseden aile üyeleri için ideal bir otomobil olduğuna inanıyoruz. Ön siparişle bağlantısı kurulan ilk parti 50 aracımızın teslimatını tamamlamak üzereyiz. Yıl sonuna kadar yaklaşık 150 LEVORG satışı hedefliyoruz."

- Yüksek torklu turbo motorla sportif sürüş

Geçen yıl Japonya'da yapılan lansmanın ardından Avrupa pazarına uygun versiyonu geliştirilen ve beşinci nesil Legacy modelinin yerini alan LEVORG'un ismi, "Legacy", "Revolution" ve "Touring" isimlerinin birleşiminden oluşuyor. Ön tasarımını Subaru WRX STI'dan alan LEVORG, kullanışlı teknolojisinin yanı sıra sürüş güvenliği ve çevre dostu özellikler barındırıyor.

Yeni sport tourer LEVORG, yüksek torka sahip 1.6 litrelik direkt enjeksiyonlu boxer turbo motor taşıyor. LEVORG için geliştirilen bu özel motor 250 Nm'lik yüksek tork üreterek daha iyi çıkış performansı sağlıyor. Subaru'nun Lineartronic şanzımanının simetrik dört çeker sistemiyle birleştirildiği yeni motorla daha düşük zemin titreşimi ve sessiz bir sürüş sunuluyor. LEVORG'da, Subaru Akıllı Sürüş (SI-Drive), ideal vites kontrolü sağlayarak sürüş keyfinden ödün vermeden yakıt tasarrufu sağlıyor.

LEVORG'da Subaru'nun Gelişmiş Güvenlik Paketi kurulumu da dahil, tüm güvenlik unsurları geliştirildi. LEVORG aynı zamanda Avrupa'da Subaru Arka Araç Tespit Sistemi, Otomatik Uzun Far Fonksiyonu ve Kör Nokta Uyarı Sistemleriyle donatılmış ilk Subaru olma özelliğini taşıyor.

Subaru'nun gelişmiş Simetrik Dört Çeker sistemini temel alan Araç Dinamikleri Kontrolü sistemi, tüm koşullarda huzurlu bir sürüş deneyimi ve üstün tehlike önleyici olarak geliştirildi. Aktif Tork, yön tayini dönüş hatlarını geliştirirken; yüksek hızlı seyir esnasında ani fren durumunda Acil Durum Sinyali ise tehlike lambalarını yakıp söndürerek arkadan gelen araçları olası bir çarpışmaya karşı uyarıyor.

Araçta, yüksek dayanımlı çelik plakaların daha kapsamlı ve verimli kullanımı ağırlığı azaltırken aynı zamanda ön, yan ve arka cephe çarpışmalarına karşı dünya standartlarında koruma sağlıyor. Sürücü koltuğu için bir diz hava yastığı da dahil olmak üzere, standart olarak sunulan yedi hava yastığı ve hava yastıklarının en uygun biçimde konumlandırılan araçta çarpışma durumunda yayaları korumak için motor kapağı ve ön kısım, darbeyi karşılayacak şekilde tasarlanırken motor bölümünün yan tarafları ise darbe emici malzeme ile astarlandı.

LEVORG, Subaru Arka Araç Algılayıcısı ve Uzun Far Desteği sisteminden (otomatik karartmalı dikiz aynasıyla birlikte) oluşan Gelişmiş Güvenlik Paketi ile donatıldı.

Haber Ara