Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Şu anda Ermenistan'ın sadece iki seçeneği var'

Azerbaycan Milletvekili Anar Mammadov, “İşgal gücünün sadece iki seçeneği var: Ya işgal ettiği topraklardan geri çekilip barışa katkı sağlayacak ya da sinsi politikalarını sürdürerek topraklarımızdan 'köpek gibi' kovulacak” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-31 12:00:24

'Şu anda Ermenistan'ın sadece iki seçeneği var'

Azerbaycan Milletvekili Anar Mammadov, “İşgal gücünün sadece iki seçeneği var: Ya işgal ettiği topraklardan geri çekilip barışa katkı sağlayacak ya da sinsi politikalarını sürdürerek topraklarımızdan 'köpek gibi' kovulacak” dedi.

"Savaşın başlangıcından bu yana, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, dünyanın medya devleriyle yaptığı röportajda Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarının kurtarılması konusundaki tutumunu açıkça ifade etti, böylece çatışmanın özünü bilmeyen milyonlarca insan hala gerçek gerçeği biliyor." Bu sözler milletvekili Anar Mammadov tarafından ifade edildi.

'Azvision.az'a konuşan Milletvekili Mammadov, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü ciddi şekilde güvence altına alınana kadar savaşın devam edeceğini belirterek şunları söyledi: “Başkomutan ilk günden itibaren bu pozisyonda. Tüm topluluk, Başkan etrafında yakın bir şekilde birleşmiştir. Ancak Azerbaycan, Ermenistan tarafının işgal ettiği topraklardan askerlerini geri çekmeyi taahhüt ettiği andan itibaren savaşı durdurmaya hazır. Cumhurbaşkanı'nın defalarca vurguladığı gibi, Azerbaycan tarafı müzakereyi asla reddetmedi. Ancak bu görüşmeler ve toplantılar toprakların işgalden kurtarılmasına yardımcı olmadı. Aksine, savaş sırasında Ermenistan'ın bu topraklarda surlar inşa ettiği ve güçlendirdiği ortaya çıktı. Bu bölgelerde neredeyse hiç sivil yaşamıyordu."Ermenistan işgal ettiği topraklar üzerinden Azerbaycan'a baskı yaptı ve ülkemizi tehdit etti."

İşgal gerçeğinin bir bütün olarak bölgenin güvenliği için bir tehdit kaynağı olduğunu belirten Mammadov, işgalcinin şu ana kadar Güney Kafkasya'da bir dış güç olarak hareket ettiğini belirterek şöyle dedi:

"Ermenistan her zaman uluslararası hukuka ve BM Güvenlik Konseyi kararlarına saygısızlık etti. Özellikle, Ermenistan Başbakanı'nın Şuşa'daki Dağlık Karabağ rejiminin başkanı için göreve başlaması, Cenevre Sözleşmelerine aykırı övünmesi, Şuşa da dahil olmak üzere Lübnanlı Ermenilerin Dağlık Karabağ'a yerleştirilmesi, Dağlık Karabağ Parlamentosunun Hankendi'den Şuşa'ya taşınması ve diğer açık provokasyonlar. hizmet. Bütün bunlar, nefret edilen düşmanın siyasi arenada yapıcı olmayan bir yaklaşım sergilediğini gösterdi. Maalesef Minsk Grubu eşbaşkanlarının yıllar içinde yürüttüğü faaliyetler, Azerbaycan'ın işgal gerçeğini kabul etmesini de amaçladı. Eşbaşkanlar aslında tekeldir ve açıkça Ermeni yanlısıdır. Ancak, Sayın Cumhurbaşkanının da vurguladığı gibi, bugün eşbaşkanlar Ermenistan'a siyasi baskı uygulamalı ve saldırganı işgal edilen bölgeleri terk etmeye zorlamak için ona ne tür yaptırımlar uygulanabileceğini ciddi olarak düşünmelidir. Çok geç değil ... "

Anar Mammadov, Azerbaycan'ın hem Ermenistan'a hem de taraftarlarına topraklarını zorla kurtarabileceğini gösterdiğini kaydetti.
“Aynı zamanda Ermeniler, Azerbaycan'ın gerekirse topraklarımızı zorla kurtaracağımızı boşuna söylemediğini anlamışlardır” diyen Mammadov konuşmasını şöyle sonlandırdı:

"Dağlık Karabağ'ın statüsü meselesi farklı şekilde çözülmelidir. Mevcut durumda gerçek şu ki, Ermenistan işgal yıllarında ve son savaşta Azerbaycan'a son derece ciddi zararlar vermiştir. Dağlık Karabağ çevresindeki tüm yerleşim yerleri tahrip edildi. Kurtarılan topraklarda yaşamak için normal bir bina bulmak imkansız. Bu vahşet Ermenistan tarafından yapılmıştır. Dolayısıyla Azerbaycan'ın onlara taviz vermesi artık doğru değil. Böyle bir durumda işgal gücünün sadece iki seçeneği vardır: Ya işgal ettiğiniz topraklardan teslim olup, geri çekilip barışı sağlamak ya da sinsi politikalarını sürdürmek ve de topraklarımızdan ‘köpek gibi' kovulmak!”

Kaynak: Azvision

Haber Ara