Dolar

32,5101

Euro

34,7597

Altın

2.502,42

Bist

9.693,46

Stratfor’dan Muhammed Bin Selman raporu

'Gölge CIA' olarak bilinen Amerikalı düşünce kuruluşu Stratfor, “Muhammed Bin Selman’ın Cubeyr’i azletmesi” başlıklı bir rapor hazırladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-25 17:37:28

Stratfor’dan Muhammed Bin Selman raporu

TIMETURK | HABER MERKEZİ

'Gölge CIA' olarak bilinen Amerikalı düşünce kuruluşu Stratfor, Suudi Arabistan Prensi Muhammed Bin Selman'ın Cubeyr'i azletme hazırlığıyla ilgili çıkan haberler hakkında bir rapor hazırladı. Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr'i azlederek yerine kardeşi Halid Bin Selman'ı getireceği yönünde haberler çıkmıştı.

“MUHAMMED BİN SELMAN'IN ÖNÜNDE İKİ YOL VAR”

Bunun üzerine konu ile ilgili rapor hazırlayan Stratfor şu açıklamayı yaptı: "Muhammed Bin Selman, İran'a çok aşırı pozisyon aldığı gerekçesiyle Dışişleri bakanı Cubeyr'i azledecek ve yerine şuanki Washington büyükelçisi olan kardeşi Halid Bin Selman'ı getirecek."

Stratfor'a göre bu adımı atmak için veliaht prensin önünde iki yol var. Bunların birincisi Arabistan'ın dış ilişkilerini ve genel maslahatlarını göz önünde bulundurarak kimsenin ne dediğini umursamadan Cubeyr'i azletmek. İkincisi ise İran ve Irak ile olan ilişkilerin iyileştirilmesi ve güçlendirilmesi gerektiği gerekçesi ile bu adımı atmak olacak.

Haber Ara