Dolar

32,3769

Euro

35,1250

Altın

2.325,29

Bist

9.079,97

Strasbourg'da Nazilerce öldürülen Yahudilere ait kalıntılar bulundu

Strasbourg'da Nazilerce öldürülen Yahudilere ait kalıntılar bulundu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-20 12:20:18

Strasbourg'da Nazilerce öldürülen Yahudilere ait kalıntılar bulundu
Fransa'nın doğusundaki Strasbourg kentinde, bir tıp enstitüsünün laboratuvarında 2. Dünya Savaşı sırasında Naziler tarafından toplama kamplarında öldürülen 86 Yahudiye ait kalıntılar ortaya çıkarıldı.

"The Daily Mail" gazetesi, kalıntıların 2. Dünya Savaşı sırasında Nazi komutanı August Hirt'in deneyler yaptığı Jean-Sebastien Raul Enstitüsü'nde bulunduğunu yazdı.

Bulunan kalıntıların Strasbourg Yahudi Cemiyeti'ne teslim edileceği ve Cronenbourg Mezarlığı'na gömüleceği belirtildi.

Anatomi uzmanı Hirt, 1943'te toplama kamplarında öldürülen Yahudilerden bazılarının cesetlerini, o sırada Nazilerin işgali altında olan Strasbourg kentine getirtmiş ve deneylerde kullanmıştı. Strasbourg'un 1944'te işgalden kurtarılmasının ardından enstitüdeki kalıntıların bir kısmı bulunmuş ve toplu mezara gömülmüştü.

Yahudi dernekleri, 2. Dünya Savaşı'nın üzerinden 70 yıl geçmesine karşın kalıntıların hala Jean-Sebastien Enstitüsü'nde bulunmasına sert tepki gösterdi.

İngiliz Yahudi Cemiyeti tarafından yapılan açıklamada "Söz konusu keşif, çok ciddi soruları beraberinde getirmiştir. Yetkililerin olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma yapacağını, kurbanların kalıntılarının bir an önce Yahudi geleneklerine uygun bir biçimde defnedileceğini umut ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Bulunan kalıntılar arasında bozulmamış cesetlerin yanı sıra kesilmiş, yakılmış vücut parçaları ve organlar da yer alıyor. Söz konusu kalıntılar, sözde "üstün ırkı" yaratmayı amaçlayan Nazi bilim adamları tarafından deneylerde kullanılıyordu. Deneylerde kullanılan kalıntıların bir kısmı, Hirt'e karşı başlatılan soruşturmada görev alan adli tıp uzmanı Camille Simonin tarafından incelenmişti.

August Hirt, 2. Dünya Savaşı sırasında Strasbourg'daki Reich Üniversitesi'nin başkanlığına getirilmişti. Nazilerin "üstün ırk" ideolojisi için çalışan Hirt, Dachau ve Auschwitz toplama kamplarında öldürülen Yahudilerin cesetleri üzerinde deneyler yapıyordu. Hirt, 2. Dünya Savaşı'nın ardından mahkeme önüne çıkmamak için 2 Haziran 1945'te intihar etmişti.

2. Dünya Savaşı sırasında yaklaşık 6 milyon Yahudi, Naziler tarafından öldürülmüştü. Nazi bilim adamları, Avrupa'nın farklı kentlerinde kurulan toplama kamplarındaki Yahudileri deneyleri için de kullanmıştı. Bu bilim adamları arasında en tanınanı, Auschwitz kampında ikizler üzerinde deneyler yapan Josef Mengele'ydi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara