Dolar

32,5887

Euro

34,7501

Altın

2.498,72

Bist

9.524,59

Stoltenberg: Türkiye, Suriye ve Irak'daki durumdan en çok etkilenen NATO ülkesi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 'Suriye ve Irak'taki durumdan en çok etkilenen NATO üyesi' Türkiye'nin kendini savunması gereken 'pek çok terör saldısıyla' karşı karşıya kaldığını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-14 16:04:52

Stoltenberg: Türkiye, Suriye ve Irak'daki durumdan en çok etkilenen NATO ülkesi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İtalya Dışişleri Bakanı Gentiloni, Roma'daki NATO Koleji'nde "NATO'nun Akdeniz ve Orta Doğu'da Ortaklarıyla İşbirliği" başlıklı konfernsa katıldı.

Stoltenberg, konferans sırasında gazetecilerin, "Türkiye, askerlerinin şiddet kullanılarak bölgeden çıkarılmaya çalışılması durumunda, NATO'dan yardım isterse ne yapılacak" sorusunu yanıtlarken, "Türkiye, Suriye ve Irak'daki durumdan en çok etkilenen NATO ülkesi" dedi ve ekledi:

"Türkiye kendini savunması gereken pek çok terör saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Ayrıca unutulmamalıdır ki, Türkiye en yüksek göçmen nüfusunu barındıran ülke. Hepimiz kabul etmeliyiz ki, Türkiye jeopolitik ve jeostratejik konumu nedeniyle önemli bir NATO müttefiğidir. NATO olarak biz, Suriye ve Irak'daki bu duruma bir çözüm bulacak her türlü çabayı destekleyeceğiz. NATO aynı zamanda koalisyon güçlerini de hem IŞİD'le savaşlarında askeri olarak hem de politik müzakerelerde desteklemeye devam edecektir. Bu uzun bir yol, güç bir iş; ancak, haftasonu çok önemli olduğunu düşündüğümüz görüşmeler yapılacak" diye ekledi.

Haber Ara