Dolar

32,3448

Euro

35,1194

Altın

2.309,79

Bist

9.079,97

STK'lardan Ömer Halisdemir'in kabrine ziyaret

Darbeci generali vurduktan sonra şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in Niğde'deki kabrini ziyaret etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-09 20:28:23

STK'lardan Ömer Halisdemir'in kabrine ziyaret

Türkiye'nin çeşitli illerinden sivil toplum kuruluşu (STK) üyeleri, Fetullahçı Terör Örgütünün darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in Niğde'deki kabrini ziyaret etti.

Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Mahmut Koçak koordinatörlüğünde Bor ilçesi Çukurkuyu beldesine gelen grup, Halisdemir'in kabrine karanfil bıraktı. Burada Kur'an-ı Kerim okunup, dua edildi.

Koçak, gazetecilere yaptığı açıklamada, devlet ve millet beka sorunu yaşadığında "mangal yürekli, yüreği iman dolu bir evladın" çıkarak tarihin akışına yön verdiğini söyledi.

"Ömer Halisdemir kardeşimizi de 21. yüzyılın hem Hasan Tahsin'i"

Tarihte de benzer kahramanlıkların yaşandığına dikkati çeken Koçak, şöyle konuştu:

"İlk şehadet haberini aldığımda, olayın şeklini duyduğumda, sosyal medyada ilk 'Hoş geldin Niğde'nin Hasan Tahsin'i' demiştim.15 Temmuz'da darbe girişimine kalkışanlar, bu ülkeyi istila etmek isteyip bu milleti iliklerine kadar sömürmek, köleleştirmek, lime lime etmek ve bu milletin üzerinden başta Kudüs olmak üzere bütün İslam dünyasına sahip olmak ve idare etmek istediler. Daha fazla sömürme ideali güden müstevliler, küresel güçler, içimizdeki ajanlar vasfıyla beklemediğimiz, ummadığımız anda, arkamızı döndüğümüz anda hançerlerini hepsi kınından çıkardılar ve bu yüce milletimize karşı hançerlerini salladılar."

Milletin kahraman evlatlarının, büyük istila girişimine karşı yiğitçe durduğunu vurgulayan Koçak, "Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde vatanımızı, bayrağımızı, ezanımızı ve mukaddesatımızı korumak adına hayatını seve seve feda eden, şehadete adeta koşarak giden Ömer Halisdemir kardeşimizi de 21. yüzyılın hem Hasan Tahsin'i hem de 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin serdarı olarak ilan ediyoruz." dedi.

Kabir ziyaretine, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Afyon Şubesi, Emniyet Teşkilat Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma, Kore ve Kıbrıs Gaziler, Uluslararası Dostluk ve İşbirliği dernekleri, Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu ile bağlı dernekler ve Uluslararası Strateji ve Güvenlik Araştırmaları Merkezinden yaklaşık 100 kişi katıldı.

Haber Ara