Dolar

32,3602

Euro

34,9541

Altın

2.325,31

Bist

9.079,97

STEM öğretmenleri mesleki gelişim eğitimi başladı

Edirne'de, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 2016 yılı teknik destek programından destek alan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilen STEM öğretmenleri mesleki gelişim eğitimi başladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-14 11:38:59

STEM öğretmenleri mesleki gelişim eğitimi başladı
Edirne'de, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 2016 yılı teknik destek programından destek alan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilen STEM öğretmenleri mesleki gelişim eğitimi başladı.

20 öğretmenden oluşacak 4 grup halinde 80 öğretmene workshop olarak toplam 50 saat eğitim verileceği açıklanırken, eğitim verilen 80 öğretmenin okullarında, il genelinde ve nihai olarak tüm Trakya'da STEM eğitimi hakkında öncü olacağı belirtildi. Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimince hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 2016 yılı teknik destek programından destek alan, "STEM Öğretmenleri Mesleki Gelişim Eğitimi" Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi içerisinde yer alan eğitim sınıflarında başladı.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, STEM'in disiplinler arası bir öğrenim yaklaşımı olduğunu belirterek, "Science-Fen, Technology-Teknoloji, Engineering Mühendislik ve Mathematics-Matematik alanlarının baş harflerinden oluşan ve bu alanların birbirine entegre edilmesi ile ortaya çıkan kavramdır. Farklı bir bakış açısıyla STEM; teorik bilgilerin pratiğe dönüştürülmesi yani, yeni bir ürün ortaya koyulmasıdır. Ülkemizde ve ilimizde STEM eğitimlerin başlaması ile okullarımızda öğretilen Fen Teknoloji ve Matematik konularıyla ilgili teorik bilgilerin mühendislik becerisiyle birleştirilerek uygulama ve ürüne dönüştürülmesine katkı sağlayabilecektir" dedi.

Özcan, ülkede STEM eğitimi ile ilgili yapılan çalışmaların ve projelerin henüz çok yeni olduğuna değinerek, "Bu nedenle her zaman ülkemiz için faydalı ve yenilikçi çalışmaları destekleyen ve bu anlamda ilklere imza atan Müdürlüğümüz ilimizde ve bölgede başlatmak istediğimiz STEM eğitimi stratejisinin ilk adımıdır. Hazırlamış olduğumuz program çerçevesinde fen ve matematik öğretmenlerimize yönelik teknoloji, mühendislik ve bilimin STEM eğitimindeki yeri, STEM disiplinlerine yönelik etkinlikler ve materyal hazırlama becerilerine yönelik 2 günlük bir eğitim verilecektir. Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı Teknik Destek programı kapsamında hibe almaya hak kazanan projemizin ilimiz ve bölgemiz için yapılacak diğer STEM temelli çalışmalara öncülük edeceğini düşünüyor. Milli Eğitim Bakanlığının da hedeflediği amaçlara ulaşmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara