Dolar

32,3326

Euro

35,1213

Altın

2.302,72

Bist

9.079,97

Steinmeier'den Rusya ve Suriye'ye çağrı

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Suriye ve Rusya'ya sivillere yönelik saldırılardan dolayı çağrıda bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-23 06:34:36

Steinmeier'den Rusya ve Suriye'ye çağrı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Suriye yönetimine ve Rusya'ya, Halep'e yönelik saldırılarına son vermeleri çağrısında bulundu.

Berlin'de BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile bir araya gelen Steinmeier, yaptığı açıklamada, "Sivil hedeflere yönelik saldırılarınıza son verin. Bu böyle devam edemez." dedi.

Steinmeier, sadece Suriye'de çatışan tarafların değil, diğer ülkelerin de IŞİD'e karşı mücadele edebileceğini, ancak Esed rejimi ile muhalifler arasındaki asıl sorunun sadece siyasi yollarla çözülebileceğinin bilincinde olmaları gerektiğini söyledi.

Öte yandan Berlin'de, ''BM için Alman Toplumu'' adlı dernek tarafından akşam düzenlenen törende, Mistura'ya, 2016 yılı Dag-Hammarskjöld Onur Madalyası verildi. 

Törende konuşan Steinmeier, insani yardım konularında ve siyasi çabalarda bugüne kadar başarı sağlanamamış olsa da Mistura'nın, barış çabalarını hiç ara vermeden sürdürdüğünü belirterek, umutların tümüyle kaybolduğu anlarda bile Mistura'nın doğru sözleri seçerek, çatışan tarafları görüşmelere ikna etmeyi başardığını ifade etti.

Haber Ara