Dolar

32,6101

Euro

34,9150

Altın

2.508,08

Bist

9.524,59

StartersHub XO Programı Seçim Günü

Gedik Yatırım Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Pamir:- 'Eğer önemli bulduğumuz projeler olursa sadece sermaye piyasaları anlamında değil, diğer alanlardaki projelerde de bir yatırımcı olarak destek vermeyi planlıyoruz'- StartersHub Yönetim Kurulu Başkanı Dor:- 'StartersHub XO'ya seçilen girişimler 20 bin dolarlık ön sermaye ve çok yönlü destek ile ürünlerini hızlıca pazara çıkarıp

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-02 13:35:11

StartersHub XO Programı Seçim Günü
Gedik Yatırım Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Can Pamir, girişimciler ile yatırımcıları buluşturan StartersHub XO Programı'na ilişkin, "Eğer önemli bulduğumuz projeler olursa sadece sermaye piyasaları anlamında değil, diğer alanlardaki projelerde de bir yatırımcı olarak destek vermeyi planlıyoruz." dedi.

StartersHub XO Programı'nın "Seçim Günü" etkinliğinde konuşan Pamir, Türk girişimcilik ekosistemi ve şirketler için katma değer oluşturacak StartersHub XO Programı'na destek vermekten memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Teknolojik dönüşümün şirketleri yenilikçiliğe zorladığını belirten Pamir, şunları kaydetti:

"Hemen hemen her sektörde pazarlama alanında rekabeti incelediğimizde iki tip şirket ön plana çıkıyor. Bir tanesi müşteri odaklı, bir tanesi rakip odaklı şirketler... Bu ikisini birleştiren şirketler pazar odaklı olarak ortaya çıkıyor. Ama artık bu yeterli olmuyor. Daha ileriye gidebilmek, daha yüksek katma değer oluşturabilmek için pazarı geliştiren bir şirket olmak zorundasınız. Bu da yeni değerlerle, özellikle teknolojiyle mümkün oluyor."


- "Sermaye piyasalarının gelişmesine yardımcı olacağımızı düşünüyoruz"


Can Pamir, finans sektöründe teknolojik altyapının öneminin giderek arttığını ifade ederek, Gedik Yatırım'ın girişimcilik ekosistemiyle beraber büyümeyi öngördüğünü söyledi.

Pamir, "Teknoloji alanında sağlanan ilerlemeler bizim yatırımcılarımıza güçlü katma değer sağlayabilecek ürünler sunmamıza neden oluyor. Bu noktada da şirketin kaynaklarını bu alanda kullanmaktan ziyade şirket dışında uzmanları olan, eğitimli ve motive olan StartersHub XO Programı gibi projelere destek vermek bizim için daha anlaşılır oluyor." ifadelerini kullandı.

StartersHub XO Programı'nın kaynakları çeşitlendirmek adına paydaşlar için de verimli olacağını ifade eden Pamir, şöyle devam etti:

"Projedeki hedefimiz, girişimci arkadaşlara gerek deneyimlerimizi gerek beklentilerimizi aktararak, onlara bir şekilde destek olmak, projelerini daha ileriye götürmelerine yardımcı olmak. Ama yatırım firması olarak bizim desteğimiz bu noktada kalmayacak. Eğer önemli bulduğumuz projeler olursa sadece sermaye piyasaları anlamında değil, diğer alanlardaki projelerde de bir yatırımcı olarak destek vermeyi planlıyoruz. Sermaye piyasalarının gelişmesine yardımcı olacağımızı düşünüyoruz."


- "Açık inovasyonu çok önemsiyoruz"


Etkinliğin açılış konuşmacılarından Arçelik Ar-Ge Direktörü Cem Kural da günümüzde Endüstri 4.0 ve IoT'nin (nesnelerin interneti) şirketlerin kalbinde yer aldığını, IoT'nin altındaki big data ve bilgi analitiği gibi kavramların şirketlerin küresel arenada daha yenilikçi ürün ve hizmetler sunmasına yol açtığını söyledi.

Kural, "Yeni ve müşteriyi merkeze koyan değer zinciri oluşturabilmek için start-up oluşumu son derece önemli. Bahsettiğim konuları tek başımıza gerçekleştiremeyeceğimizi biliyoruz. Açık inovasyonu çok önemsiyoruz ve açık inovasyon içerisinde start-up'ları çok önemsiyoruz." diye konuştu.


- "Artık 'her işi kendim yapacağım' anlayışı geçerli değil"


İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen ise dünyada teknolojik dönüşümün sürdüğünü ifade ederek, şu görüşleri dile getirdi:

"İş yapış şekilleri, dijitalleşme, mobilizasyon hayatlarımızda değişikliğe sebep oluyor. Bireyde de, kurumda da, girişimde de... Artık iş yapış şekillerimizde değişiklik olmak zorunda. Artık 'her işi kendim yapacağım' anlayışı geçerli değil. Artık kurumlar bir ekosistem mantığıyla müşterilerine hizmet sunarken, yeni bir ürün çıkarırken daha çok birlikte hareket etmek zorunda."

Finans kurumlarının da uçtan uca hizmet vermek ve girişimcilik ekosisteminin içinde bulunmak için çaba harcadığını dile getiren Sezen, "Bizim de uzun zamandan bu yana bu alanda etkinliğimiz ve çalışmalarımız var." dedi.


- "Neden inşaat yaparken bunu daha akıllı yapmayalım"


Microsoft Türkiye Yazılım Geliştirme Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Cavit Yantaç, 2015 rakamlarına göre bilişim sektörünün 85 milyar liralık büyüklüğe ulaştığını belirterek, şunları kaydetti:

"85 milyar liralık verinin çok önemli bir bölümü donanım ve bunun da çok önemli bölümü ithal... Biz Türkiye'de bilişim kullandıkça maalesef çoğunlukla ithalata dayalı bir şey yapmış oluyoruz. Yazılımın büyüklüğü 2 milyar liranın üzerinde. Bunun da 1 milyar doların altında bir bölümü ihraç ediliyor. Dolayısıyla aslında çok büyük bir ihracat potansiyelimiz var. Bu kadar genç bir nüfus, genç şirketler var ama daha çok ithalat yapan bir sektörüz. Bunu büyütmenin yolu yazılımı tek başına büyütmek değil."

Türk otomotiv sektörünün 24 milyar doların üzerinde ihracat yaptığını, Türkiye'nin Çin'den sonra en büyük beyaz eşya ihracatçısı olduğunu kaydeden Yantaç, "Neden inşaat yaparken, beyaz eşya üretirken, araba üretirken bunu daha akıllı yapmayalım, bunları nesnelerin interneti (IoT) ve büyük veri konularında çalışabilir hale getirmeyelim, yalnızca büyük firmaların değil, aynı zamanda küçük start-up'ların da dünyaya hızlıca entegre olarak büyümelerine yardımcı olmayalım?" şeklinde konuştu.

StartersHub Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Dor da StartersHub'ın başarılı girişimlere yatırım garantisi veren yeni programı StartersHub XO'ya seçilen girişimlerin 20 bin dolarlık ön sermaye ve çok yönlü destek ile ürünlerini hızlıca pazara çıkarıp büyüme fırsatı elde edeceğini, programın, 6 ay boyunca aylık hedeflerini başarıyla gerçekleştiren girişimlere 250 bin dolara varan yatırım garantisi verdiğini söyledi.



Haber Ara