Dolar

32,3373

Euro

34,9656

Altın

2.325,93

Bist

9.103,08

Starlink nedir? Starlink abonelik nasıl olur? Starlink Türkiye'de var mı?

Starlink nedir? Tesla'nın sahibi milyarder girişimci Elon Musk tarafından kurulan uzay şirketi SpaceX'in tüm dünyaya uydudan internet sağlama projesidir? Starlink hizmeti ile uzaydaki uydu ağları ile dünyaya hızlı internet hizmeti verilmesi amaçlanıyor. Peki Starlink internet Türkiye'de var mı? Starlink internetini kullanan sayısı 10 bine yaklaştı. Ancak hizmet şu anda Tükiye'de yok. Starlink abonelik nasıl olur? Starlink projesi tamamlanıp tüm dünyaya açıldığı zaman üyelik hizmeti başlatılabilir. Şu anda ülkemizde herhangi bir üyelik yolu bulunmuyor.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-06 19:53:10

Starlink nedir? Starlink abonelik nasıl olur? Starlink Türkiye'de var mı?

Starlink nedir? Starlink internet ağı projesinin sahibi ABD'li girişimci Elaon Musk'tır. Çılgın fikirlerin adamı Musk bir çılgın projesini daha tamamlamak üzere. Dünyada alt yapıya bağlı kalmaksızın istenilen noktaya hızlı internet hizmeti sağlamayı planlayan Starlink projesini kullananların sayısı açıklandı. Starlink internet Türkiye'de var mı? Starlink hizmeti ülkemzide bulunmuyor. Bu hizmetten yaralananların sayısı da 10 bine yaklaştı. Sayı her geçen gün artıyor. Uzaydaki uydu ağı tamamlanınca küresel olarak intetnet hizmetinin verilmesi hedefleniyor. 

DÜNYANIN HER NOKTASINA HIZLI İNTERNET

Starlink projesinin başarılı olması halinde dünyanın dört bir yanına yüksek hızda internet hizmeti sunacak. Şirket eğer projesini tamamlayıp dünya genelinde hayata geçirirse dünyanın en büyük internet sağlayıcısı konumuna yükselebilir. Starlin'in hızının 50Mb/s ile 150Mb/s arasında olacağı belirtmişti. Ancak bazı noktalardan yapılan testlerde belirtilen hızların çok altında kaldığı iddia edilmişti. 

UZAYDA 12 BİN UYDU

Şirket, Starlink uydularıyla Dünya yörüngesinde 12 bin uyduluk ağ kurmayı planlıyor. Projenin 2027'de tamamlanması hedefleniyor anacak daha şimdiden bu hizmetten faydalanan kullanıcı sayısı 10 bini aştı.

STARLİNK ÜCRETİ NE KADAR?

ABD'de Starlink kullanıcıları şu anda 99 dolarlık bir ödemeleri var. Bu ödeme aylık olarak yapılıyor. Ancak daha öncesinde internet erişimi alabilmek için 500 dolarlık Starlink başlangıç kitinin satın alınması gerekiyor. Yani ABD'de Starlink ücreti aylık 99+500 dolar olarak ücretleniyor. 

ELON MUSK KİMDİR?

Elon Musk mühendis ve girişimci. Elon Musk, hem doğum yeri Güney Afrika Cumhuriyeti, hem Kanada, hem de Amerika Birleşik Devletleri vatandaşıdır. SpaceX'in kurucusu ve Tesla Motors ile PayPal'ın kurucu ortaklarındandır.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara