Dolar

32,5185

Euro

34,8008

Altın

2.421,09

Bist

9.708,67

Standard & Poor’dan ‘Arapların Şeytanı’na üzücü haber!

Standard & Poor'un kredi derecelendirme kuruluşu, ‘Arapların Şeytanı’ lakaplı Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed için üzücü bir haber verdi. Kuruluş, Abu Dabi Emirliği ekonomisinin 2020'de yüzde 7,5 küçüleceğini öngördü.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-04 10:30:16

Standard & Poor’dan ‘Arapların Şeytanı’na üzücü haber!

Standard & Poor'un kredi derecelendirme kuruluşu, ‘Arapların Şeytanı' lakaplı Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed için üzücü bir haber verdi. Kuruluş, Abu Dabi Emirliği ekonomisinin 2020'de yüzde 7,5 küçüleceğini öngördü.

Standard & Poor, düşük petrol fiyatları ve koronavirüs salgınının etkisiyle Abu Dabi'nin gerçek GSYİH'sinin (Gayri safi yurt içi hasıla) bu yıl yüzde 7,5 oranında küçülmesini bekliyor.

MALİ AÇIK BU YIL YÜZDE 12'YE YÜKSELECEK

S&P ayrıca, Emirliğin mali açığının 2019'daki yüzde 0,3'ten bu yıl yüzde 12'ye yükselmesini bekliyor.

Ajansa göre, Emirlik'teki daha küçük şehirlerin mali sıkıntı durumunda Abu Dabi'nin desteğiyle devletten olağanüstü finansal destek alması bekleniyor.

Bu açıklama, "Emirates Havayolları" grubunun koronavirüsü krizinin neden olduğu zorluklar nedeniyle sayılarını belirtmeden bir dizi çalışanını işten çıkaracaklarını duyurmasıyla birlikte geldi.

KORONA, EMİRATES HAVAYOLLARI'NI DA VURDU

Emirates Havayolları Grubu yaptığı açıklamada, "Operasyonlarımızı sürdürmek için tüm olası senaryoları gözden geçirdik, ancak maalesef bizimle birlikte çalışan bir grup harika insana veda etmek zorunda olduğumuz sonucuna vardık." dedi.

Emirates grubunda yaklaşık 100.000 kişi çalışıyor.

Amerikan Emirates İş Kurulu, iki Orta Doğu taşıyıcı şirketinin (Emirates Havayolları ve Etihad Havayolları), hava yolculuğu talebinin koronavirüs salgınının patlak vermesinden önceki seviyelere geri dönmesinin üç yıl sürebileceğine inandığını belirtti.

Bugün BAE'de koronavirüsün (Kovid 19) ortaya çıkmasına ilişkin en son resmi istatistikler, 596 yeni enfeksiyonu gösteriyor. Ülkede kaydedilen toplam vaka sayısı 36.359 olurken, ölüm sayısı ise 270 vakaya ulaştı.

Çeviri: Feyza Akyıl

Haber Ara