Dolar

32,3068

Euro

35,0599

Altın

2.307,54

Bist

9.079,97

Sri Lanka devlet başkanı: IŞİD ile bağlantılı 140 kişi aranıyor

Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena, Paskalya ayini sırasında kiliseler ve otellere düzenlenen saldırıya ilişkin IŞİD ile bağlantılı 140 kişinin arandığını duyurdu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-26 10:50:02

Sri Lanka devlet başkanı: IŞİD ile bağlantılı 140 kişi aranıyor

Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena gazetecilere yaptığı açıklamada, Sri Lankalı bazı gençlerin radikal örgüte 2013 yılından beri dahil olduğunu söyleyerek, üst düzey polis yetkililerinin olası saldırılar hakkında kendisine bilgi vermediğini dile getirdi.

DEVLET BAŞKANI, BAŞBAKANI SUÇLADI: İSTİHBARAT SİSTEMİNİ ZAYIFLATTI

Devlet Başkanı Sirisena, Başbakan Ranil Wickremesinghe hükümetini, Tamil ayrılıkçılarla on yıl süren iç savaş sırasında yaşandığı iddia edilen savaş suçları hakkındaki askeri kovuşturmaya odaklanarak istihbarat sistemini zayıflatmakla suçladı.

SRİ LANKA'DA KANLI PASKALYA

Sri Lanka'da, 21 Nisan pazar günü sabah saatlerinde Kochchikade'de, St. Anthony's, Katana'da St. Sebastian ve Batticaloa'daki kiliseler ile başkent Kolombo'da beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine saldırılar düzenlenmişti. Bu saldırıların ardından Kolombo'nun banliyösü Dehiwala'da hayvanat bahçesi yakınında ve Kolombo'nun Dematogoda banliyösünde patlamalar meydana gelmişti.

Sri Lanka hükümeti saldırıları National Thowheet Jama'ath (Ulusal Tevhid Cemaati) adlı radikal bir Müslüman grubun gerçekleştirdiğini iddia etmişti. Örgüt konuya ilişkin açıklama yayınlamazken saldırıyı IŞİD üstlendi. Geniş bir açıklama yapmayan IŞİD, propaganda için kullandığı yayın organı Amaq Ajansı'ndan saldırının "kendilerine bağlı savaşçılar" tarafından gerçekleştirildiği belirtti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara