Dolar

32,5654

Euro

34,8827

Altın

2.435,61

Bist

9.645,02

Sri Lanka'da Savunma Bakanı ve Emniyet Müdürü'nün istifası istendi

Sri Lanka Devlet Başkanı Sirisena, 359 kişinin ölümüne neden olan saldırılar sonrası Savunma Bakanı ve Emniyet Genel Müdürü'nün istifasını istedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-25 09:51:57

Sri Lanka'da Savunma Bakanı ve Emniyet Müdürü'nün istifası istendi

Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena, ülkesindeki bombalı saldırıların ardından Savunma Bakanı Hemasiri Fernando ve Emniyet Genel Müdürü Pujith Jayasundara'dan istifalarını sunmalarını istedi.

Sirisena, söz konusu yetkililerin olası intihar saldırıları konusunda geçtiğimiz haftalarda istihbarat edindiklerini ancak bu bilgileri kendisiyle paylaşmadıklarını söyledi.

BAŞBAKAN: İSTİHBARAT RAPORLARI KONUSUNDA UYARILMADIM

DW Türkçe'nin aktardığına göre Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe de kendisinin ya da kabinesinin, istihbarat raporlarıyla ilgili uyarılmadığını ifade etti.

Yetkililerin yerine geçecek isimler açıklanmadı. Ancak Devlet Başkanı Sirisena, Savunma Bakanı'nı 24 saat içinde değiştirmeyi planladığını belirtti.

SRİ LANKA'DA KANLI PASKALYA

Sri Lanka'da, 21 Nisan pazar günü sabah saatlerinde Kochchikade'de, St. Anthony's, Katana'da St. Sebastian ve Batticaloa'daki kiliseler ile başkent Kolombo'da beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine saldırılar düzenlenmişti. Bu saldırıların ardından Kolombo'nun banliyösü Dehiwala'da hayvanat bahçesi yakınında ve Kolombo'nun Dematogoda banliyösünde patlamalar meydana gelmişti.

Sri Lanka hükümeti saldırıları National Thowheet Jama'ath (Ulusal Tevhid Cemaati) adlı radikal bir Müslüman grubun gerçekleştirdiğini iddia etmişti. Örgüt konuya ilişkin açıklama yayınlamazken saldırıyı IŞİD üstlendi. Geniş bir açıklama yapmayan IŞİD, propaganda için kullandığı yayın organı Amaq Ajansı'ndan saldırının "kendilerine bağlı savaşçılar" tarafından gerçekleştirildiği belirtti.

Haber Ara