Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Srebrenitsalı komutan Oriç için ek gözaltı süresi

Bosna'daki savaş döneminde Srebrenitsa'da komutanlık yapan ve dün İsviçre'de gözaltına alınan Naser Oriç için 14 gün ek gözaltı süresi verildi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-12 11:20:27

Srebrenitsalı komutan Oriç için ek gözaltı süresi

Bosna'daki savaş döneminde Srebrenitsa'da komutanlık yapan ve dün İsviçre'de gözaltına alınan Naser Oriç için 14 gün ek gözaltı süresi verildi. 

Oriç, geçen yıl Belgrad'daki İnterpol ofisi tarafından çıkarılan yakalama emri doğrultusunda dün İsviçre'nin Bern şehrinde gözaltına alınmıştı. Oriç ile birlikte Srebrenitsa Belediye Başkanı Çamil Durakoviç de gözaltına alınmış ancak kısa bir süre sonra serbest bırakılmıştı.

Cenevre'de bulunan Srebrenitsa Belediye Başkanı Durakoviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Oriç'in İsviçre'de 14 gün daha kalacağını söyledi. 

Durakoviç, "Oriç'in ifadesi alındı ve 14 günlük ek gözaltı süresi verildi. Bu süre içerisinde Oriç'in savunması onun Sırbistan'a neden iade edilmemesi gerektiğini açıklayacak. Sırbistan tarafı da bunun tersini ispatlaması lazım" diye konuştu. 

Sırbistan Savcılığı, geçen yıl şubat ayında, Oriç'in 1992 yılında, Bosna Hersek'in doğusundaki Podrinye bölgesinde Sırplara yönelik savaş suçu işlediği iddiasıyla yakalama emri çıkartılmasını talep etmişti. İnterpol tarafından çıkarılan yakalama emri, daha sonra geri çekilmişti.

Oriç, daha önce yargılandığı Lahey'deki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi'nce (ICTY) suçsuz bulunup hakkında beraat kararı verilmişti.

Haber Ara