Dolar

32,3617

Euro

35,0289

Altın

2.325,18

Bist

9.131,09

Srebrenitsa kurbanları için köprüden atladılar

Avrupa'nın en büyük insani trajedilerinden biri olarak kabul edilen Srebrenitsa soykırımının kurbanlarını anmak için Mostar Köprüsü'nden atladılar.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-11 14:36:15

Srebrenitsa kurbanları için köprüden atladılar

Avrupa'da, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak nitelendirilen Srebrenitsa soykırımının 21. yıl dönümü kapsamında, Bosna Hersek'teki tarihi Mostar Köprüsü'nden "sessiz atlayış" yapıldı.

Mostar Köprüsü üzerinden 11 Temmuz Srebrenitsa soykırımında hayatını kaybeden binlerce kurbanını anısına, yerel saat ile 11.07'de "sessiz atlayış" gerçekleştirildi.

"Mo Stari" Dalgıç Kulübü tarafından düzenlenen etkinliğe çok sayıda turist ve Bosna Hersekli vatandaş katıldı.

Atlayışı gerçekleştiren Nermin Saric, her yıl Srebrenitsa kurbanları için Mostar Köprüsü'nden atladığını ifade ederek, tüm dünyaya "Srebrenitsa'yı unutmadık, unutturmayacağız" mesajını verdiklerini söyledi.

Karadağ'da anma töreni

Öte yandan, Karadağ'ın başkenti Podgorica'da da Srebrenitsa soykırımının 21. yılı kapsamında anma töreni düzenlendi.

Karadağ Boşnak Forumu tarafından düzenlenen etkinlikte başkentteki Pobrozje Parkı'nda bulunan anıta çiçek bırakıldı, soykırımda hayatını kaybeden kurbanlar için dua edildi.

Forum temsilcilerinden Mirsad Rastoder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 binden fazla sivilin öldürüldüğü soykırımın üzerinden 21 yıl geçtiğini anımsatarak, "Kurban yakınları ve Bosna Hersekli vatandaşların acısını paylaşıyoruz." dedi.

Törene ayrıca, Karadağ İslam Birliği temsilcileri ile Türkiye'nin Karadağ Büyükelçisi Serhat Galip de katıldı.

Bu arada, Srebrenitsa'da bu yıl defnedilecek 127 kurbanın 12'sinin öldürüldüğünde 18 yaşından küçük, en genç kurbanın 14 yaşındaki Avdija Memic, en yaşlısının ise 77 yaşındaki Mustafa Hadzovic olduğu açıklanmıştı.

Potoçari Anıt Mezarlığı'nda defnedilen kurbanların sayısı bugünkü cenaze töreninin ardından 6 bin 504'e yükselecek.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara