Dolar

32,4910

Euro

34,7468

Altın

2.419,48

Bist

9.685,79

Spor yazarları Beşiktaş-Napoli maçını böyle yorumladı

Dün gece UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Napoli ile evinde 1-1 berabere kalan Beşiktaş için spor yazarları neler yazdı?

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-02 11:47:48

Spor yazarları Beşiktaş-Napoli maçını böyle yorumladı

Spor yazarları 1-1 berabere biten Beşiktaş - Napoli maçını yorumladı.

Sema Tuğçe Dikici (Sözcü): Beşiktaş'ın dakika 79'daki gol sevinci sadece 3 dakika sürse de dün alınan 1 puan çok önemliydi. Takımın 2 kilit oyuncusunun yokluğuna rağmen kendi evinde, kendi seyircisi karşısında kolay kolay pes etmeyeceğinin de göstergesiydi.

Ahmet Çakar (Sabah): Beşiktaşlılara maç öncesi, “Maça çıkmayın bir puana razı mısınız?” deselerdi herhalde herkes kabul ederdi. Çünkü maç nerede oynanırsa oynansın Napoli gibi bir takımdan bir puan almak başarıdır. Öyle de oldu. Maça baktığımızda hakkı da aslında beraberlikti. Ama bitime 10 dakikadan biraz fazla kalmışken, öne geçtikten sonra maçın berabere bitmesi bizleri çok üzdü.

Cem Dizdar (Fanatik): Bu işin mimarı, mühendisi de bunca olumsuzluk arasında kuşkusuz ki, Şenol Güneş. Bu beraberlikle Napoli'den dört puan çıkaran takımıyla gruptan çıkmak için muazzam bir avantaj yakaladı. Beşiktaş artık bir Şampiyonlar Ligi takımı olmuştur.

Güntekin Onay (Vatan): Birileri Şenol Güneş korkak oynattı derse inanmayın. Çünkü Napoli karşısında bizim ligden hiç bir takım orta sahayı geçemez. Juventus'a kaybettikleri maçta da tek kale oynadılar. Napoli'yi yenebilirsiniz ama oyun üstünlüğünü alarak oynamak çok zor. Bireysel olarak değil sahadaki takım şekli ve oyun gücünden söz ediyorum. Oynadıkları futbol zor bir stil ama saha parselizasyonları Avrupa'nın en elit 3-5 takımlarının düzeyinde. Böyle bir rakip karşısında 2 maçta alınan 4 puan harika.

Erman Toroğlu (Sabah): Beşiktaş bu kadar futbolcu sakatlığına rağmen, bu kadar eksi faktörlere rağmen çıkıyor sahaya çatır çatır mücadele ediyor. Yahu arkadaş adamın zaten futbolcuları sakatlanmış, eksik çıkmış sahaya. Bir de üstüne Tosic maç içinde sakatlanıyor. Böyle olduğu halde Beşiktaş, Napoli gibi bir takımla kafa kafaya mücadele ediyor.

Ömer Güvenç (Vatan): 3 dakika dayanamayıp gol yememize rağmen 1 puan iyidir. Daha hiçbir şey bitmedi. Kazanılacak 6 puanımız daha var. Beşiktaş bunu yapar mı? Tabii ki yapar! Yine üstüne basa basa söylüyorum, sakatlıklar çok can yakıyor, çok can sıkıyor. Bir an önce bu sorun hallolmalı. Nasıl olacak bilemem ama hallolmalı.

Serkan Akcan (Fanatik): Fabri ile Tolga'nın ayrıldığı bir çok nokta var ama sanırım en önemlisi mental dayanıklılık. Üç gün önce Gençlerbirliği maçında o ölümcül hatayı yapmasına rağmen Napoli'ye karşı bu kadar güçlü bir konsantrasyonla oynaması alkışa değer doğrusu. Hamsik'in golündeki vuruş kalitesine yapabileceği çok şey olduğunu söylemek kolay değil. Stoperlere arkalarında Gökhan Keskin varmış gibi rahat oynama imkanı sunduğu için Beşiktaş'ın aldığı puanda rolü vardı.

Metin Tekin (Sabah): Şampiyonlar Ligi oyunları içeride de dışarıda da kontrollü oyunlardır. Evet, belki Beşiktaş'ın Vodafone Arena'da oyun mantığını daha farklı, daha baskılı düşünebilirsiniz ama özellikle deplasmanda galibiyetle döndüğünüz Napoli'ye karşı böyle bir oyun planını mantıklı buluyorum. İlk yarıya baktığımızda daha etkili başlayan, ilk 20 dakika etkili olan Napoli; daha sonra dengeyi kurup önde basmaya ve mücadele karakterini öne çıkaran bir Beşiktaş oyunu vardı. Bunda da esasında başarılı oldu.

Haber Ara