Dolar

32,3295

Euro

35,0781

Altın

2.306,99

Bist

9.079,97

Spil Dağı'nda konforu yaşama imkanı

Spil Dağı'nda konforu yaşama imkanı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-12 09:23:06

Spil Dağı'nda konforu yaşama imkanı
Manisa'daki Spil Dağı Milli Parkı'nda, tabiata uyumlu 42 adet orman köşkü yapıldığı, köşklerin yakında ziyaretçilere hizmet vermeye başlayacağı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Spil Dağı Milli Parkı'nda ziyaretçilere yönelik yeni düzenlemeler yapıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, park alanının Atalanı ve Karadağ mevkisinde, imar planı doğrultusunda modern bir alt yapı oluşturularak 42 adet orman köşkü yapıldığını ifade etti.

Eroğlu, halkın ihtiyaçları doğrultusunda ve tabiata uygun olarak inşa edilen köşklerinin 27 adedinin 53 metrekare ve 1 artı 1, 15 adedinin ise 70 metre kare ve 2+1 büyüklüğünde olduğunu kaydederek, vatandaşın, tabiat ile konforu bir arada yaşayacağına belirtti.

Bakan Eroğlu, Manisa'nın mesir macunu ile bilinen bir il olduğunu, bu nedenle 39 köşke mesir macununun yapımında kullanılan bitki ve baharatların adlarının, diğer üç köşke de "Mesir", "Şehzadeler" ve "Sultan Orman" isimlerinin verildiğini bildirdi.

Köşklerin, çevre düzenlemelerini oluşturan yürüme yollarının, çocuk oyun guruplarının, çevre aydınlatmalarının, spor aletlerinin, oturma bank ve çardakları ile su havuzunun ihale edildiği bilgisini veren Eroğlu, "Orman köşklerinin ve günübirlik kullanım alanının işletmesi Manisa Şehzadeler Belediyesi'nce yapılacak. Belediye tarafından tefrişat çalışmalarının bitirilmesine müteakip köşkler misafirlere hizmet vermeye başlayacak" ifadesini kullandı.

Köşklerin hizmete açılmasıyla, Spil Dağı Milli Parkı'na gelen ziyaretçilerin hem temiz hava ve doğal güzelliklerinden yararlanacağını hem de şehir yaşamının stresini atarak Spil'in kaynak değerlerinin farkına varacağının altını çizen Eroğlu, şunları kaydetti:

"En kısa sürede vatandaşların hizmetine sunulacak orman köşkleri misafirlerin dağ ortamında konforlu bir şekilde zaman geçirmeleri için her türlü imkanı sunuyor. Spil Dağı Milli Parkı'nda yer alan orman köşkleri 7'den 70'e bütün ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayacak ve ziyaretçilerin bütün yorgunluklarını atmalarına olanak sağlayacak."

Haber Ara