Dolar

32,3297

Euro

35,0436

Altın

2.280,79

Bist

8.993,96

Sözcü İbrahim Kalın'dan 'Melih Gökçek' açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa iddialarına yönelik, 'Şuan öyle bir şey söz konusu değil' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-03 17:54:04

Sözcü İbrahim Kalın'dan 'Melih Gökçek' açıklaması


Cumhurbaşkanlığı, Muharrem Ayı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile 13 ilde 14 camide aşure dağıtımı yaptı. Etkinlikler kapsamında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın da, Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde aşure dağıttı. Aşurelerin Cumhurbaşkanlığı tarafından gönderilen tarife uygun şekilde valiliklerce hazırlandığı öğrenildi. Öğle namazının ardından camiden çıkan erkekler ve türbeye ziyarete gelen vatandaşlara aşure ikram edildi.

Bir yandan aşure dağıtımı yaparken diğer yandan da vatandaşlarla fotoğraf çekinmeyi ihmal etmeyen Kalın, basın mensuplarının da sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Amacımız vatandaşlarla kaynaşmayı sağlamak, bu vesileyle Cumhurbaşkanımızın selamlarını ve muharrem ayı tebriklerini de vatandaşlarımıza iletmiş olalım. Burada yabancı turistler de varmış, onlar da gelsin bu geleneklerimizi görsün. Bu dünyanın her yerinde tecrübe edebilecekleri bir şey değil. Bu vesileyle tekrar Muharrem Ayı'nın ve aşure günümüzün hayırlara vesile olmasını diliyorum. Mevla tüm işlerimize bereket, niyetlerimize samimiyet versin" diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifası yönündeki iddialara ilişkin Kalın, "Dün hükümet sözcümüz ona bir cevap verdi. Şuan öyle bir şey söz konusu değil" açıklamasında bulundu.


Haber Ara