Dolar

32,3326

Euro

35,1213

Altın

2.302,72

Bist

9.079,97

Soylu'dan koalisyon açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, gerçekleştirilmekte olan koalisyon görüşmelerinin ülke için çok önemli ve kritik olduğunu söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-14 17:08:21

Soylu'dan koalisyon açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi'yi makamında ziyaret ederek, ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Soylu, burada yaptığı konuşmada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Meclis'te grubu bulanan siyasi partilerle temaslar gerçekleştirdiğini anımsattı.

Bu görüşmelerin hepsinin kendine ait büyük önemi olduğunu dile getiren Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletimiz de takdir eder ki hep birlikte seçimin içerisinden çıktık. Seçimde siyasi partiler, kendi değerlendirmelerini, görüşlerini, önerilerini ortaya koydu. Aziz milletimizden kendilerine güç ve yetki vermesini istemiştir. Şu önemlidir, bu görüşmeler hem Türkiye'nin geleceği hem ülkemizin bugünü hem de siyasetin varlığı açısından kritik ve önemlidir. Bir taraftan seçim atmosferinin, seçim psikolojisinin tamamen ortadan kalkması, geleceğe ait siyasi partilerin ortaya koyacağı adımları birlikte müzakere edebilmek, konuşabilmek için milletimizin beklentileri, anayasamızın ve siyasetimizin ortaya koymuş olduğu temel hükümler çerçevesinde görüşmeler devam etmektedir."

Soylu, siyasi partilerin gelecekte beraber ortaklaşa neler yapabileceklerini değerlendirdiğini ifade ederek, "Bu değerlendirmelerin hepsi milletimizin gözü önünde cereyan etmektedir. Biz inanıyoruz ki bu görüşmelerden hem milletimiz hem ülkemiz hem de siyasi hayatımız için, Türkiye'nin hedefleri ve beklentileri için çok önemli sonuçlar çıkacaktır" diye konuştu.

Buradan bir hükümet modelinin bir şekilde gerçekleştirilebileceğini belirten Soylu, şunları söyledi:

"Gerek dünkü gerek bugünkü görüşmeler, hem siyasetin ve demokrasinin olağan akışı içerisinde büyük olgunlukla, siyasi partilerin birbirine göstermiş olduğu yüksek nezaketle bu noktaya kadar devam etmektedir. Nasıl yerel siyasette siyasi partilerin mensupları birbirleriyle sürekli, yerel ölçek içerisinde birlikte oluyorlarsa muhakkak ki milletimizin temel beklentisi bu görüntülerin, Türkiye'nin genel siyaseti içerisinde de sürekli ortaya çıkmasıdır. Bugün de bunun olmasından çok büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu kritik dönemin, memleketimizin etrafındaki olayları düşününce, dünyadaki olayları düşününce, memleketimizin beklentilerini, hedeflerini ve ideallerini, 13 yıldır AK Parti'nin ve ülkenin ortaya koymuş olduğu kazanımları düşününce, iyi geçeceği, olumlu olacağı kanaatindeyiz."

Süleyman Soylu, seçimlerin üzerinden bir ayı aşkın zaman geçtiğini anımsatarak, "Siyaset kendi olgunluğu içerisinde bu süreyi tamamlamıştır. Bu önemlidir. Bu, Türkiye'de demokrasinin nasıl işlediğinin en önemli tezahürlerinden biri olarak ortaya çıkmaktadır" dedi.

Dönem dönem siyasi partilerin kendilerine ait yorumları olacağına işaret eden Soylu, "Bunların da siyasi partilerin kendi tabanlarına yönelik birer değerlendirmesi olduğunu kabul etmek gerekir. Mesele masanın üzerine geldiği, Türkiye'de hükümet kurma taraflar arasında konuşulmaya başlandığı andan itibaren bütün siyasi partiler, kendi sorumluluklarını en üst düzeyde hissedip hem Türkiye'yi hükümetsiz bırakmama hem de Türkiye'nin geleceğine ait hep birlikte beklediğimiz adımları atma konusundaki sorumluluklarından vazgeçmeyecektir, uzaklaşmayacaktır. Temennimiz de budur" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara