Dolar

32,3184

Euro

35,1145

Altın

2.295,76

Bist

9.050,61

Soylu: Çalışma hayatının öznesi insandır

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, insanların çalışma disiplinleriyle ilgili açıklamalarda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-09 06:41:43

Soylu: Çalışma hayatının öznesi insandır

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca Haliç Kongre Merkezi'nde 8'incisi düzenlenen Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı'nın açılışında konuşma yaptı.

Türkiye'de 4-10 Mayıs tarihlerinin 1987 yılından beri İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası olarak kutlandığını anlatan Soylu, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için hafta boyunca Bakanlığı başta olmak üzere; sendikalar, üniversiteler, sivil toplum kuruluşlarınca birçok etkinlik düzenlendiğini söyledi. 

"Ölümlü iş kazası ve mesleki hastalıklarda, yüzde 27 azalma sağlandı"

Soylu, 2002'den 2014 yılına kadar iş yeri sayısında yüzde 131, çalışan sayısında yüzde 153 artışın meydana geldiğine dikkati çekerek, "İş gücü piyasasında sağlanan büyüme rakamlarına rağmen, yapılan çalışmalar neticesinde aynı dönemde ölümlü iş kazası ve mesleki hastalıklarda yüzde 27 oranında azalma sağlanmıştır. 2015 yılı rakamını kamuoyu ile paylaşmadık ama azalma 2002'ye göre yüzde 47'ye çıkmıştır. Bu da Türkiye'nin iş sağlığı ve güvenliği konusunda ortaya koyduğu politikaların, aldığı tedbirlerin, uygulamaların, iyi uygulama örneklerinin tüm çalışma hayatımıza yansımasının en önemli süreci ve etkeni olarak ortada durmaktadır." diye konuştu.

"Çalışma hayatının öznesi, insandır"

Çalışma hayatının öznesinin, insan olduğunu belirten Soylu, "İş sağlığı ve güvenliği, çalışma hayatının asli bir unsurudur. Her şeyin ötesinde, insan hayatı bir ihmale kurban edilemeyecek kadar değerlidir. Bu yüzden, iş sağlığı ve güvenliği bilincini arttırmak, dünyadaki tüm gelişmeleri özümseyerek global bir ortak aklı hayata geçirmek zorundayız." dedi. 

Haber Ara